Не мина без скандали приемането на дневния ред и разместването

...
Не мина без скандали приемането на дневния ред и разместването
Коментари Харесай

Атанас Зафиров : От ПП-ДБ показаха кой ръководи българската политика

" Не мина без кавги приемането на дневния ред и разбъркването на точки. По време на гласуването беше направена брутална демонстрация. Ние просто пожелахме да изтеглим оптимално напред гласуването. За изненада, след почивката гласоподаваха от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) по метода, по който им беше казано, а точно точката за подуправителите да е преди тази за бюджета. Това беше демонстративно, с цел да се покаже кой дефинира и управлява българската политика. В тази обстановка Движение за права и свободи си постановиха волята и ПП-ДБ изпаднаха в позицията на подсмърчащия сътрудник, който се чуди по какъв начин да изясни държанието си. По-важно е, че по време на гласуването ПП-ДБ отстъпват от задължения, които са поемали преди ", заяви депутатът от Атанас Зафиров в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му най-скъпото е преизчислението на пенсиите, само че това е един от най-важните въпросите. Много незаслужено се калкулират някои пенсии. Нашето предложение щеше да докара правдивост и щеше да коства 1 милиарда и 100 млн. лева ", сподели още гостът.

" Не считам, че България ще бъде призната в европейския валутен механизъм. Най-вероятно няма да отговорим на изискването за % на инфлацията. Абсурдно е да се прави компромис с битието на хората в името на някаква непостижима цел. Самата Еврокомисия даде мнение, че тази бюджетна дисциплинираност не всеки път е най-успешната политика. Нито едно от нашите рационални оферти не беше признато. Като гледах по какъв начин протече съвещанието през днешния ден, надали на следващия ден ще протече добре. Виждате какъв брой мощни са несъгласията, за първи път стигнахме до такава степен финансовият министър да се откаже от личния си бюджет ", разяснява Зафиров.

" Губи се скъпо парламентарно време. Аз се притеснявам, в случай че бюджетът не дойде в приходната си част, ще бъде подложен под мощен риск. Всичко можеше да бъде решено с една по-разумна бюджетна политика ", добави социалистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

За случилото се през вчерашния ден в бюджетна комисия, Атанас Зафиров сподели:

" Нека ръководещите да дадат отговор, те се уплашиха от националното неодобрение. Днес се срещнахме с представителите на синдиката на незабавните медиците и е унизително шофьори да стартират с 800 лева заплата. Утре с интерес ще следя предложенията. Това са едни недомислици, тъй като за бранш " Сигурност " има средства за нарастване на заплатите на ДАНС и Министерство на вътрешните работи, а са пропуснали ДАТО. Интересна е аргументацията: Увеличаваме заплатите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, тъй като те се борят с мигрантите. Да, те са на предна линия там, само че ДАТО също е в тази борба ".

" Казват, че бюджетът не е отрязал никакви обществени придобивки. Добре, само че казусът е, че не ги и усилва. Те остават същите от миналата година, а инфлацията пораства. Когато няма кардинален метод, постоянно се рискува огромна част от обществото на остане недоволно. Управляващите не се научиха, че би трябвало да слушат народа ", безапелационен е Зафиров.

В края на диалога той  изрази мнение по тематиката за промяната на националния ни празник:

" Има ли рационално мислещ човек, който да сложи под подозрение този въпрос? Тази гръмка промяна най-после опря до националния ни празник. Обяснявах по какъв начин всичко ще бъде съсредоточено в правосъдната промяна и в последна сметка се състоя за разделянето на Висш съдебен съвет. Една част от нещата, които оферират, не са в компетенциите на това Народно събрание и демонстрират юридическа неначетеност. Ние няма да участваме в диалог, който слага на дневен ред промяната на националния ни празник. Това е национално изменничество ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР