Не ми трябва голям брой футболисти, а такива, които правят

...
Не ми трябва голям брой футболисти, а такива, които правят
Коментари Харесай

Саша Илич: Не ми трябва голям брой футболисти, а такива, които правят разликата

Не ми би трябвало огромен брой футболисти, а такива, които вършат разликата. Това съобщи новият старши треньор на ЦСКА Саша Илич на формалното си показване като ментор на „ алените “, съобщи кореспондент на БГНЕС. Илич, който за последно води сръбския Чукарички, идва на стадион „ Българска войска “, наследявайки краткотрайно поелия поста Алан Пардю .

„ Добър ден на всички. Аз съм Саша Илич, новият треньор на ЦСКА. С моите помощници дойдохме, с цел да се опитаме да създадем всичко най-хубаво за тима. Пристигам с четирима мои сънародници в щаба, а от остарелия остава треньорът на вратарите Спас Колев. Първите контакти бяха направени в края на февруари, тогава към момента бях треньор на Чукарички. За мен беше изключителна чест, че хора от огромен тим се интересуват от мен. В ЦСКА е имало доста треньори и футболисти от Сърбия. Много огромна част изрекоха позитивни неща за този клуб. И когато към този момент разтрогнах контракта с Чукарички, диалозите започнаха да стават по-интензивни. Дълго време бях футболист, тогава нищо не съм обещавал, мога да обещая като за начало доста работа, да се посветим на всичко, което вършим, и по-късно да забележим какви ще бъдат резултатите. За условия се приказва чак най-после, това, което желаех и постоянно съм работил като футболист и треньор е да се боря за по-предни места и титли “, стартира той.
Илич (д) бе показан публично от изпълнителния шеф Филип Филипов (л).
Илич бе безапелационен, че в тима има добра основа и желае да укрепи отбора във всички линии, като не е значима броя, а качеството и играчите, които да вършат разликата . „ Искам да стартираме крачка по крачка, ествествено, че в ЦСКА има задоволително добра основа, с която да стартираме, въпреки всичко приказваме за един от най-хубавите тимове в България, с доста титли. Трябва да подсилим тима във всички линии, в случай че желаеме да реализираме триумфи. На мен не ми би трябвало огромен брой играчи, а такива, които да вършат разликата. Сигурно няма да имаме задоволително време, малко време има до първия мач, който би трябвало да изиграем. Няма да почна да диря оправдания, считам да имам непрекъснати диалози с футболистите. В момента търсим като първа позиция ляв бек, защото Мазику напусна. Другото мое предпочитание е да намерим футболист в средата на терена, който да донесе динамичност. Избираме деликатно футболистите – не съм човек, който прави постоянно огромна селекция. Ако са чужденци, да са такива, които да вдигнат равнището. Познавам Милан Макарич, не знам дали ще идва в ЦСКА “.

„ Кайседо е най-хубавият футболист на ЦСКА, който е вкарал доста голове. Вероятно има предложения към него – това, което знам, е, че е с националния си тим и ще се причисли към нас на подготовката в Австрия. Това са извънредно надарени футболисти, доста обичам да играя с такива. С тези играчи би трябвало да се работи последователно. За тези няколко дни, които тренирахме дружно, видях, че имат голямо предпочитание. Изобщо не се опасявам, в случай че някой от тях покаже, че е подготвен, да заложа на него. Шопов е млад футболист, който е направил усещане в България преди няколко години, отишъл е в Нидерландия, където не е получил доста шансове за изява – той е извънредно надарен футболист, би трябвало да се работи с него. Туфегджич, който се показа на високо равнище в Сърбия може да донесе доста неща, които липсват в тима досега, извънредно бърз и се надявам да оправдае упованията. За треньора е най-добре да пристигна преди началото на подготовката, да види играчите и да стартира да постанова стила си “.

Илич разяснява и вратарския пост при „ армейците “ . „ Във връзка с Туфегджич, на нас ни трябват футболисти, които да вършат разликата. Що се отнася до Бусато – там е значимо мнението на треньора на вратарите. Ще беседваме занапред с него. Не е прелестно напрежението сред почитателите и управлението, аз съм играл в огромни тимове и знам, че е доста мъчно да се реализиран резултати, в случай че няма добра връзка сред почитатели, тим и управление. Това, което зависи от мен, ще се опитам с метода на игра и резултати да върнем почитателите на стадиона. За мен няма значение дали е българин или чужденец, не ме е боязън да натрапвам нови футболисти, по този начин върших в предходния си тим. Знам за превъзходството на Лудогорец в последните 11 години, само че въпреки всичко ние също можем да мечтаем и да се опитаме да нарушим тяхната надмощие. Знам, че ЦСКА постоянно се бори за титли, ще работим и ще дадем всичко от себе си “.

На въпрос на БГНЕС по отношение на това дали е имал предложение от Партизан и в случай че да, за какво не е приел да застане отпред на непосредствен до него клуб, той отвърна : „ В този миг не виждах себе си като треньор на Партизан “. „ Все още не сме обсъждали медийната политика, отворени сме за другарство, няма проблем за мен да вършим конференции преди всеки мач. Знам, че в ЦСКА са се сменили много треньори, уповавам се да не си потегли скоро, това зависи от мен. Гледах финала за Купата на България с Левски, избирам всичко, което видях, да го оставя за себе си и от почитание към предходния треньор. Има неща, които забелязахме с моя щаб. По време на моята футболна кариера съм се учил от много треньори, моето треньорско верую е, че „ всеки ден може да научиш нещо ново “. Нека да не слагаме жанр музика, ЦСКА би трябвало да играе офанзивно и да печели, тъй като играе за титли “.

„ В момента сме се събрали целият щаб да създадем по този начин, че ЦСКА да направи по-добър сезон от предишния. Имаме кадрови проблеми с травми, има проблеми с дребния Митко, Юрген се възвръща, Бисмарк беше дълго време контузен. Радослав Жеков към момента се възвръща от контузия, надяваме се, че напълно скоро ще можем да разчитаме на всички футболисти. Говорих с треньори от Сърбия, които са били наставници на ЦСКА. Имам право да имам вяра, за мен това е голямо предизвикателство. Как ще вървят нещата оттук-нататък, ще забележим в различен интервал. Говорих с задоволително доста хора, в това число някогашни мои съотборници, тъй че съумях да извлека най-полезната информация. Не обичам да давам огромни обещания, методът, по който работим, ще покаже дали се развиваме в вярната посока “, приключи новият ментор на ЦСКА.

„ ЦСКА е безусловно безупречен и няма никакви задължения към страната. Ще се направи едно заплащане за някогашни футболисти отпреди 12 години. Всички нови футболисти на ЦСКА ще бъдат картотекирани. Жорди Кайседо е състезател на ЦСКА, има контракт до 2025 година. Той е народен играч, добър футболист, обикновено да има спекулации, само че за момента той е състезател на ЦСКА. В момента текат договаряния сред Димитър Евтимов и управлението, договорът му е до 30 юни. За вратарския пост – имаме надарен вратар в лицето на Алекс Божев, тъй че ще има огромна конкуренция, трима ще се борят за титулярно място под рамката. На този стадий това са вратарите. Густаво Бусато има настоящ контракт с ЦСКА, който не е до 30 юни. С фенмагазина – той е подготвен от една година, по независещи аргументи от клуба не можехме да вземем позволение да го сложим. Абонаментните карти в този момент се вършат, маркетингът на клуба работи мощно, крепко и ползотворно – това е развой от една година, за тази фланелка се работи от 10 месеца, оборудването ще има богата гама от продукти за почитателите. Атанас Стефанов се срещна с Макрон в централата на Италия “, разяснява изпълнителният шеф на „ алените “ Филип Филипов, който също участва на представянето на Илич. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР