Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за

...
Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за
Коментари Харесай

Нинова не смята, че президентът се готви да прави партия

" Не ми се коства, че президентът Румен Радев загрява за своя партия ", съобщи в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На хипотезата кой може да загуби, в случай че президентът сътвори партия, тя отговори, че това няма да е удар за Българска социалистическа партия, а по-скоро опция на ГЕРБ. " Подкрепяме президента Радев, имаме си лична партийна стратегия и я следваме. Наша група взе участие във всички митинги пред Народно събрание и в страната, и ще засилим това наличие ", съобщи Корнелия Нинова.

Според нея сваленото доверие на президента към държавното управление, е резултат от поредната политика на Румен Радев. " Струва ми се като следващата стъпка от неговото поредно държание, преди да бъде определен...Снемането на доверието от държавното управление е тежка, мощна стъпка, само че това е последователност ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Нинова е на мнение, че отправените от ГЕРБ заканите за импийчмънт на президента са част от тревожен развой - офанзива против всеки, който подлага на критика държавното управление. " Отговорът на това нещо е единствено един - дружно против диктатурата и всички, които желаеме свободна, естествена страна, да се сплотяваме против диктатурата ", безапелационна е Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия счита, че новият главен прокурор Иван Гешев е доста активен от встъпването му в служба, само че " ще съдим тази интензивност по резултатите, които би трябвало да са неоправдателни присъди ". Нинова няма задоволително учредения за наложените от Съединени американски щати наказания на съдията Андон Миталов заради корупция. " Фактът със арбитър Миталов е непълен - тъй че изказванието, че той е подкупен, тъй като е пуснал Николай Малинов да получи премия от президента Путин, е юридическо погрешно и не звучи безапелационно ", счита тя.

Миналата седмица Нинова беше в Брюксел, където се срещна с новия европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.  " Обхванахме всички проблеми и открити въпроси. Темите, по които разговаряхме - финансирането на другите страни, зелената договорка, вложенията ", описа Нинова. Кьовеши ще пристигна в България през март, когато още веднъж щяла да разговаря с представители на опозицията. " Потвърди се чувството ми, че българското държавно управление не пази добре националните ни ползи ", е заключението на Нинова от визитата в Брюксел. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР