Не ми се иска да вярвам, че този инцидент е

...
Не ми се иска да вярвам, че този инцидент е
Коментари Харесай

Каракачанов: Македонските политици са много добри българи, но само на маса и като пият ракия

Не ми се желае да имам вяра, че този случай е обвързван с изборите. Не мога да си показва, че по този метод ще се организира предизборна акция в България в 21 век. Явно напрежението преди изборите е огромно.

Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който разяснява палежа на парцел на претендент за кмет от Вътрешна македонска революционна организация на село Ясна Поляна и продължи по тематиките за циганската престъпност и предлагането на партията му да се забрани Българския хелзинкски комитет. "Дянко Марков е един извънредно заслужен човек и български офицер. Аз съм предложил една идея за решение на казуса с циганската престъпност. Аз не споделям, че тази идея ще реши напълно проблемите, само че тупането на топката и отлагането сигурно не оказват помощ. Днес депутатите от Вътрешна македонска революционна организация ще внесат един законопроект, който отлежава от години. Искаме разширение на неизбежната самозащита. Не го вършим предизборно. Тази година има два пъти избори в България. Това значи ли, че 12 месеца би трябвало да спим и да не внасяме законопроекти, тъй като ще ни обвинят, че го вършим предизборно? Същото е ситуацията и с случая в Сливен. Тези хора би трябвало да почнат да работят, а не да се чудят по какъв начин да получават държавни помощи. Не може антибългарски организации като БХК да пазят единствено ромите и да завеждат каузи против български служители на реда за превишаване на пълномощията си. Има фрапантни случаи. Това е повода да посикаме закриването на БХК. Те близо 30 години пазят нарушителите, изнасилвачите и убийците, а не се занимават с жертвите на техните закононарушения. БХК е организация, която не пази българския народен интерес. Тези хора имат общо и с освобождението на австралийския палач. На мен ми е ясно, че съдът няма да ги забрани, само че желая да се вдигне топката за един спор. Имам право да коментирам и това върша. От БХК не могат да ми споделят какво да мисля и приказвам. Какво общо има че съм министър. Нямам право на мнение ли? Утре няма да съм министър и отново ще приказвам същата неща, тъй като нашият спор с БХК е още от 1991 година ", разкри Красимир Каракачанов.

Той разяснява и тематиката за Северна Македония. "Моето самообладание завърши от дълго време. Скопие не може да си измисля нова история и да малтретира българското малцинство. С този въпрос се занимавам от 30 години. Познавам съвсем всички македонски политици и съм пил ракия с тях на маса. Те на маса са доста положителни българи, само че когато пристигна време за решения, става мъчно, почват да се карат и да изясняват, че не може да се приказва за обща история. България има доста лостове за въздействие. Според мен би трябвало да използваме най-дебелият лост и да кажем не на поканата на Македония за участие в Европейски Съюз. България наложително би трябвало да отбрани историята си и ще го направи. Цялата еднаквост на комунистическа Югославия се основаваше върху фалшификации на българската история. На гърците им беше доста по-лесно с контракта. Македония тупа топката и си мисли, че ще може да влезе в Европейски Съюз и да резервира антибългарската си позиция. Това няма по какъв начин да се случи. Аз предложих най-твърдата позиция, само че виждам, че не се одобри. Ще направя още две оферти през днешния ден на Министерски съвет. Никога не съм си измивал ръцете по тази тематика. Българското държавно управление би трябвало да бъде по-твърдо. Любовният интервал със Скопие отмина. Там е ясно, че с давам обещание не става. Трябва да използваме всички механизми. Всички страни, които са ставали членки на Европейски Съюз в последните 20 години, са изпълнявали условия, в това число и България ", безапелационен беше Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР