Не ми пука въобще дали ще живее, или ще умре.

...
Не ми пука въобще дали ще живее, или ще умре.
Коментари Харесай

Лека присъда за убийството на българин във Великобритания разгневи местните

Не ми пука изобщо дали ще живее, или ще почине. Той е ранен за цялостен живот. Това били първите думи на британеца Джеймс Гелинг пред полицията след убийството на българина Венцислав Маргинов.

Гелинг бе наказан на 6 година затвор за убийството на 51-годишния българин при започване на юни, съобщи „ 24 часа “.

Присъдата бе посрещната с вълна от отвращение в Англия, като районния вестник „ Ливърпул еко ” заяви, че е получил десетки гневни писма, в които жителите на града показват своето неодобрение от леката присъда.

„ Вероятно ще лежи единствено 4 година и по-късно ще направи същото и ще съсипе някое друго семейство ”, написа Майкъл Макинърни. Според Ким Уил 6-годишната присъда е смехотворна. Той дори иронично предлага управляващите да ремонтират къщата на Гелинг, с цел да има към какво да се стреми след почивката си в пандиза. Шийла Адам пък счита, че той е трябвало да бъде наказан минимум на 20 година затвор. „ 6 година, а несъмнено ще излезе след 3. Има незаконна история от 11-годишен и изобщо не му пука дали неговата жертва ще живее, или ще почине ”, написа Пол Датън. „ Как може да дадат на това страшилище единствено 6 година? Правосъдната система в тази страна е смехотворна. Липсата на смирение е отвратителна ”, възмущава се локалната жителка Джаки Дейвис.

Гелинг е добре прочут на полицията в Саутпорт, където става нападението против Маргинов. Той е осъждан 40 пъти за 73 закононарушения, като първата му присъда е от времето, когато е бил на 11 година

Вечерта на 1 юни Маргинов и двамата му двамата му синове се прибирали от бар, в който гледали финала на Шампионска лига, когато били нападнати от група от 7 мъже, измежду които Гелинг, покрай хотел „ Скарисбрик “. Първоначално е бил атакуван един от синовете, след което Маргинов е получил удар в главата от Гелинг, вследствие на който пада на земята и чупи своя череп.

Гелинг и неговата тайфа бягат от мястото на престъплението, само че по-късно той е сниман от камери в локален бар, където е задържан. По време на процеса против него британецът показва страдание за случилото се и споделя, че същата вечер е бил използвал кокаин.

Британските магистрати постоянно стават обект на обвинявания, че дават прекомерно леки санкции, като междинната дълготрайност за отнемане от независимост за ликвидиране в Обединеното кралство е 16 година

Битанският „ Телеграф ” обаче разкрива, че държавното управление на Борис Джонсън готви по-строги санкции за най-тежките закононарушения. Идеята е сериозните нарушители да остават вечно зад решетките и доживотните присъди да не се разрешава да бъдат намалявани, изключително когато става въпрос за ликвидиране на деца в предучилищна възраст. Намерението е да се усилят присъдите за всички типове убийства и причинителите им да остават най-малко 2/3 от избрания период в пандиза.

A 32 year old man has been jailed over the death of a football fan who was violently assaulted hours after watching the Champions League final with his two sons in Southport.

James Gelling will serve six years in jail for manslaughter and a further four years on licence. pic.twitter.com/9smZqo9Qci

— Radio City News (@RadioCityNews) September 13, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР