Не ми е минавало и през ума да си помисля,

...
Не ми е минавало и през ума да си помисля,
Коментари Харесай

Здравният министър: Не ми е минавало през ума да затворя болница

" Не ми е минавало и през мозъка да си помисля, че ще затворя регионална болница в България ", съобщи здравният министър Кирил Ананиев в петък на конгрес на локалната власт в Боровец. Уверението му идва поради терзания, че ще бъдат закрити лечебните заведения във Видин, Враца и Монтана.

Ананиев към този момент разгласи, че не е бил свестен вярно, когато преди ден приказва, че популацията във Видин, Враца и Монтана понижава и размерът действия, осигуряващ финансиране на лечебните заведения, не може да бъде реализиран. Сега той уточни, че всекидневно се водят диалози с кредиторите на лечебните заведения в извънредно тежко финансово положение за правене на възстановителен проект и погашение на заемите по метод, по който да може здравните служащи да си вземат заплатите.

" Областните лечебни заведения са кръвоносната система на опазването на здравето, общинските лечебни заведения също имат своето място. Не ми е минавало и през мозъка да затворя регионална болница “, каца здравният министър.

" Водим диалози с всички български банки да се подкрепят лечебните заведения в най-тежко финансово положение, да разплатим тези задължения и да падне тази ужасяваща рента, която е толкоз огромна, че какъвто и възстановителен проект да създадем на тези лечебни заведения, той няма да може да проработи “, уточни той.

" Като министър съм задължен да осигуря на българските жители качествено лекуване, само че би трябвало да е ясно, че не финансираме структури и здания, а лекуване – действително осъществена активност. В този смисъл получих и поддръжката на шефовете на регионалните лечебни заведения във Видин, Враца и Монтана. С тях се разбрахме през идната седмица дружно да проучваме положението на обособените звена в лечебните заведения. Няма да закриваме работещи отделения “, повтори здравният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР