Не ми дадоха да отида до тоалетната, напъна ме, заболя

...
Не ми дадоха да отида до тоалетната, напъна ме, заболя
Коментари Харесай

Митьо Очите: Не ми дадоха да отида до тоалетната, напъна ме, заболя ме коремът, щях да припадна

Не ми дадоха да отида до тоалетната, напъна ме, заболя ме коремът, стана ми неприятно, щях да припадна! Това показа пред " България Днес " несебърският необут Димитър Желязков - Митьо Очите! Той проговори по отношение на влошеното си положение, поради което в четвъртък кола за спешна помощ бе извикана по неотложност в ГДБОП, където се предявяват обвиняванията на кримигероя за водач на тайфа за рекет и палежи.

" Пет дни към този момент ме викат за предявяване на материали, заставам през целия ден - от 9 до 18 ч. Вчера (в четвъртък - бел. авт.) ми се доходи до тоалетна, само че не ми разрешиха да отида. Не бях ходил в продължение на час и половина. След стрелбата по мен ми е обиден сфинктерът, уретера би трябвало да го оперирам, пикочният ми мехур е обиден от два патрона и ми е по-малък, поради което не мога да устоявам доста време, без да вървя до тоалетна. Затова ми е направена пластика ", описа Желязков, като подвигна тениската си и сподели кафява торбичка, прикрепена към тялото му.

Пликчето му пособие да уринира, само че трябвало постоянно да се мие и почиства. " В Турция имаше топла вода, само че в следствения арест на " Г.М. Димитров " няма и не мога да съблюдавам нужната хигиена и да мия торбичката ", ожали се Желязков. Той изясни, че към този момент не смее да пие вода, тъй като може да не му дадат да отиде до нужника, а от това му се напуква устата.

На разпита не участвал юристът му Илиян Василев, защото имал друга работа. Бил единствено назначеният авариен бранител, който не се застъпил за това да се спазят правата на арестанта и да му се разреши да посети тоалетната. След като на Желязков му прилошава, антимафиотите викат по неотложност кола за спешна помощ. Докато дойдат медиците, арестуваният пие хапче и се стабилизира, разкриват осведомени.

Междувременно от спецпрокуратурата са отказали да назначат здравна експертиза за положението на Желязков макар обещанията за това. Разследващите се позоваха на обзор на арестанта, съгласно който положението му е приемливо. Гаранции, че Очите ще бъде прегледан и проучен, даде прокурор Николай Христов от апелативната спецпрокуратура, до момента в който съдът разглеждаше мярката за неотклонение на кримигероя на втора инстанция. В последна сметка магистратите отхвърлиха, а обвинителят даде обещание сътрудниците му да възложат такава незабавно щом досиетата с материали се върнат при проверяващите.

" Получих отвод от прокуратурата за назначение на експертиза ", ожали се Митьо Очите. Пред съда той се помоли най-малко за обзор, само че по думите му подобен не му е позволен.

Митьо Очите бе конвоиран през вчерашния ден в спецсъда за съвещанието по делото против кръвния му зложелател Божидар Кузманов - Божо Кравата. Очите се води потърпевш в процеса против групата на Кравата, упрекнати и за стрелата в Слънчака, при която Желязков бе ранен, а гардът му Александър Алексиев - погубен.

Във връзка с обвиняванията си като главатар на група за изнудване, палежи и опиати Желязков разяснява, че знае от кое място се е сдобил с тях. " Цялото дело против мен е по тъжба на Божо Кравата - то почва през 2016 година, до момента в който аз съм в кома ", счита несебърският Ал Капоне.

По думите му един от главните очевидци на прокуратурата против него е Георги Илиев, който е давал показания и по делото против подземния необут Николай Мечков, свързван с Рижите. Очите се кълне, че не познава Илиев, а той разправял в детайлности какви ги е правил, все едно са били първи приятелки. " Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, тъй като закачаше щерка ми ", разяснява Димитър Желязков.

Той даде показания по делото против Кравата през май м.г., само че три месеца по-късно бе арестуван в Истанбул. Адвокатите на Кравата желаеха нов разпит на Очите и делото зацикли, до момента в който се приложат обвиняванията против потърпевшия. Месеци наред се чака екстрадицията на основното настоящо лице поради следствието против Очите и компания. След като Турция го екстрадира преди две седмици, той към този момент почете процеса против съперниците си.

Любопитното е, че Очите бе конвоиран до постройката на ул. " Черковна " настрана от тримата арестувани по делото на Кравата. Част от тях били в другия арест към пандиза, само че по всяка възможност правосъдната защита взема ограничения членовете на двете враждуващи групи да не се засичат. Желязков бе вкарван и извеждан от зала 5, където течеше процесът, след останалите арестанти, с цел да нямат контакт и да не се стига до произшествия, обясниха чиновници. Въпреки това напрежението сред Митьо Очите и подсъдимите по този начин сгъсти въздуха в правосъдната зала, че можеше да се реже с нож, означиха присъстващите.

Съдът рапортува, че по искане на отбраната на един от очевидците по случая " Кравата " е оказана отбрана и той се е трансформирал в неизвестен очевидец 1 от 2019 година Изпълнени са правосъдни поръчки за разпити на четирима очевидци от чужбина във връзка. Да дадат показания през вчерашния ден в съда се появиха 9 очевидци, измежду които и журналистът от Би Ти Ви Росен Цветков. Той бе препитван за излъчен репортаж, в който неизвестен мъж твърди, че е каран от ченгета да разправя " клюки и интриги от Слънчев бряг " против Кравата.

Още не съм се виждал с щерка ми Станислава и внучето ми, само че има време, сподели Митьо Очите. Докато бе в турския затвор, огромната му дъщеря го подари с внучка Тияна. Желязков се надява да може скоро да зърне фамилията си. Той обясни и обвиняванията на Станислава като член на незаконната му тайфа: " Според прокуратурата тя, бременна в 9-ия месец, е изнудвала продавачка на царевица с количка ". Станислава няколко пъти бе призовавана по делото против Божо Кравата, само че призовкари не съумели да я издирят на адреса й по персонална карта.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР