Не ми беше, трудно защото бях добре подготвен, макар че

...
Не ми беше, трудно защото бях добре подготвен, макар че
Коментари Харесай

Петият най-силен сред кадетите в света: На световния подиум си мислех само едно - Трябва да се докажа!

" Не ми беше, мъчно тъй като бях добре квалифициран, въпреки че вземам участие за първи път на Световно състезание ", сподели решително класиралият се на 5-то място асеновградчанин на съревнование по повдигане на тежести, провело се в Лас Вегас. Той мечтае да стане олимпийски първенец. Обяснява, че за него това е " едно голямо достижение - измежду толкоз доста спортисти да станеш 5-и в света ". 15-годишният Георги Йочев съумя да заеме предната позиция измежду общо 12 състезатели в категорията на кадетите до 89 кг и по този начин популяризира името на България и родния си Асеновград оттатък океана. Той доближи този резултат посредством изтласкване на 154-килограмова тежест и изхвърляне на 123 кг. Пред екипа на Actualno.com младият състезател показа своите чувства и първи страсти след надпреварата.
Георги описа, че атмосферата в залата в Лас Вегас е била приятна, а страстта - надъхваща. Сподели, че отношението на чужденците към българските състезатели в Америка е положително. Момчето се занимава с повдигане на тежести от шест години. Хоби няма, а обичаното му занятие е единствено едно - щангите. Първият му и единствен треньор също е от Асеновград - Лъчезар Кишкилов. " Той ме научи в никакъв случай да не се предавам, когато стане мъчно ", изяснява разчувствуван Георги. Талантливият играч споделя, че този спорт му доставя наслаждение. Чрез него се е научил да е порядъчен, да не се отхвърля от задачите си, да следва фантазиите си. Асеновградчанинът прави оценка представянето си на Световния шампионат по повдигане на тежести като " доста положително достижение за дебют на такова състезание ". Онова, което не му е достигнало, с цел да се класира на по-предна позиция, е, че не е съумял " да осъществя оптималните килограми, като при подготовка ".
Веднага след края на надпреварата Георги се е обадил първо на своя треньор в Асеновград, с цел да го попита какво мисли за представянето. Кишкилов го подкрепил изцяло и му дал отговор, че е извънредно удовлетворен. В умозаключение младата вяра на щангите изясни, че не може да уточни какво България би трябвало да взаимства от чужденците, по отношение на повдигането на тежести, защото никой от другите състезатели не го е впечатлил с нещо характерно.
" Предвид напрежението, непознатото и ново място, конкуренцията, а и фактът, че цялата подготовка мина напълно и единствено в Асеновград, представянето на Георги Йочев е доста положително ", сподели и треньорът на 15-годишния асеновградчанин, наблягайки, че за него максимумът е изпълнен.
" Това е огромно благополучие и наслада да видиш детето си сполучлив състезател ", показа разчувствана гордата майка на младежа, която го чака с неспокойствие през идната седмица да се върне вкъщи.
А таткото на момчето, не по-малко трогнат сподели: " Чувството е неописуемо! Да видиш твоето момче на международния подиум. Да е измежду първите петима в света. Да видиш воля, темперамент и мощ, изковани в залата в Асеновград - резултатът от тежкия труд, положен на тренировките. Как показва труда и всеотдайността на неговия персонален треньор Лъчезар Кишкилов. Как пази безграничната поддръжка на майка си. Прослави България и родния Асеновград. Мога да кажа с вдигната глава че съм доста горделив татко. "
Каква е била първата мисъл на 15-годишния състезател, когато е излязъл пред многочислената аудитория в Лас Вегас? Той не си е помислил какъв брой доста хора са вперили взор в него. Нито и за момент не се е уплашил или отстъпил крачка обратно. Напротив - излизайки и заставайки пред щангите на подиума, в мозъка му е имало единствено една значима мисъл - " Трябва да се потвърдя! "

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР