Не ме пускат, преди да съм си довършил работата, така

...
Не ме пускат, преди да съм си довършил работата, така
Коментари Харесай

Христо Иванов: Част сме от едно сложно, но независимо от ГЕРБ и ДПС управление

" Не ме пускат, преди да съм си довършил работата ", по този начин водачът на " Да България " Христо Иванов изясни предстоящото му преизбиране на поста ръководител на партията от днешната Национална партийна конференция, заяви actualno.com.

" Днес е миг, в който ние би трябвало да презаредим нашите органи и да забележим накъде продължаваме след един много сложен интервал, изключително последните две години за организацията и за политическата система ", съобщи пред публицисти той малко преди започването на форума. " Ние сме част от едно ръководство, което е задоволително комплицирано, само че осъществя стратегическата цел, която постоянно сме имали в " Демократична България " и " Да България " - да има ръководство, което да е без значение от ГЕРБ и Движение за права и свободи, по този начин, че да може да стартира нормализация на българския политически живот ", сподели Иванов и акцентира, че в този момент би трябвало да бъде осъществена тази нормализация.

Запитан дали чака поддръжка за предлаганите конституционни промени, Иванов съобщи, че точно по тази причина са обявили основаването на паритетна комисия и изрази вяра в нея да влязат всички политически сили, тъй като измененията в Конституцията изискват необятен консенсус. " Без това, нормализация в българския политически живот няма да може да се случи и в този смисъл значимостта на това политическо изпитание е още по-голяма ", добави той.

По мотив рецензиите на Сотир Цацаров по негов адрес, че чувал от него единствено " да господин министър председател ", " несъмнено господин министър председател ", Христо Иванов съобщи: " Аз съм задоволен от това, че господин Цацаров ме е показал като негов критик, който е стимулирал неговата оставка. " Какво е чувал от мен господин Цацаров, е записано в протоколите на Висш съдебен съвет и медийните архиви ", акцентира още Иванов.

Лидерът на Да България е безапелационен, че Цацаров е трябвало да подаде оставка. " Аз не съм го подлагал на критика за всичко, което трябваше да се случа в страната, подлагал на критика съм го единствено за неща, за които той дава отговор като някогашен водач на прокуратурата и водач на статуквото в съдената власт ", означи още Иванов. Ние сме в доста тежка обстановка и извънредно подложени на критика и в интернационален проект, и тук в България от неналичието на битка с политическата корупция, посочи той, уверен, че Сотир Цацаров носи голяма отговорност за това и е обикновено да си подаде оставката, също Иван Гешев.

Помолен да разяснява уволняването на управлението на Булгаргаз, водачът на " Да България " свърза този ход с цените на природния газ. " България можеше да избегне тази ценова обстановка и това зависи в голяма степен от управлението на Булгаргаз ", сподели той и изрази вяра новото управление да вземе бързи ограничения и да покаже бързи резултати, тъй като то няма да разполага със 100 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР