Не ме изненада ареста на Нено Димов. Ние още на

...
Не ме изненада ареста на Нено Димов. Ние още на
Коментари Харесай

Несправедливо е всичко да е на гърба на Нено Димов

Не ме изненада ареста на Нено Димов. Ние още на 2 януари от АБВ на конференция поставихме въпроса за доста безапелационна интервенция на прокуратурата, тъй като дейностите и бездействията на министър Нено Димов са незаконни към перничани ". Това заяви Румен Петков, ръководител на АБВ в предаването " Офанзива " с Любо Огнянов по Канал 3.

" Този човек с некадърие или предумишленост, е различен въпрос, унищожи живота на 100 хиляди души, на деца, на възрастни хора. Справките, които сме подали посредством сигнала до прокуратурата, доста ясно демонстрират, че е разполагал с информация за въвеждане на екстремални стъпки и дейности на екстремални ограничения на изключително състояние в Перник още през месец май на предходната година. Тогава равнището на язовира пада под сериозния най-малко и като се съпостави с равнището на язовира от предходните години за същия интервал от време просто е видно, че рецесията става неизбежна. Не са подхванати ограничения да се овладее процеса, а такива са били изцяло вероятни. Продължили са 410 000 кубика да се дават ежемесечно за екологични потребности. Продължили са да дават повече от над 200 хиляди тона ежемесечно за цех " Стомана ". Няколко от ръководителите на завода излязоха да кажат обществено, че те не са правили такива поръчки, т.е. можело е от май месец до ноември да бъде акумулиран размер в порядъка на към 2-3 милиона кубически метра вода, което щеше да предотврати в не дребна степен пагубното състояние, което е в Перник”, изясни Пеков.

" Изненадан съм от това, че министър-председателят не взе по-ранни ограничения за отстраняването на министър Димов, тъй като той нанесе вреди, които ние обявихме авансово, още в края на предходната година, началото на тази. Сега ние ще организираме приемна в Перник, с наши адвокати, на която ще посъветваме жителите по какъв начин пред европейските институции, включително и правата на индивида, да защитят своите ползи, тъй като това, което им аргументи Нено Димов няма аналог в най-новата, изобщо в историята на България”, акцентира водачът на АБВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР