Не македонците присвояваха чужда история, а само Груевски (бившият премиер

...
Не македонците присвояваха чужда история, а само Груевски (бившият премиер
Коментари Харесай

Не македонците са присвоявали чужда история, а само Груевски, убеден е Заев

Не македонците присвояваха непозната история, а единствено Груевски (бившият министър председател на страната Никола Груевски - бел. ред.) и неговия политически хайлайф и послушници квазиексперти, които потеглиха в медийна атака, с цел да оправдаят инженеринга на идентичността “. Това написа македонският министър председател Зоран Заев във Фейсбук страницата си след реакциите в страната по отношение на изявлението му за гръцката телевизия „ Алфа “.
В статуса си Заев отбелязва, че той отдавна е приказвал за злоупотребата с историята с политически цели, а точно това е направил и пред гръцката телевизия „ Алфа “, на която е отговарял за нездравословните политики на шовинизъм и антиквизация в предишното.


„ Не може да бъде клеймен за нещо, което не аз, а Груевски и неговата идеологическа машинария го вършиха в продължение на 10-11 години “, акцентира Заев и прибавя, че пропагандата на някогашния министър председател е провела инженеринг на идентичността, " с цел да насадят нещо, което не е естествена, нито същинска част от македонския народен корен ".
Проведоха солидна и всеобща културоложка интервенция, наречена антиквизация, с което ни скараха с всичките ни съседи . Те съумяха да ни държат в изолираност цяло десетилетие . И до момента в който те управляваха и насърчаваха дебатите, за това кои сме и какви сме, ни хвърлиха в изолираност и хвърлиха нашите цели – Европейски Съюз и НАТО – в тъмните изби. Те блокираха целия развой ", безапелационен е Зоран Заев.

" И до момента в който го правеха зад тази димна завеса те направиха всички грабежи и политически закононарушения, за които в този момент са изправени пред правораздаването. Вложих цялата си политическа мощ, с цел да реша въпросите за бъдещето на идните генерации ", акцентира македонският министър председател.
Нашата страна и нашия народ се оправиха с антиквизацията и аз ще продължа да приказвам обществено за нуждата от мир и съдействие на Балканите, само че и за моментите от общата история, които сплотяват и свързват народите “, безапелационен е още Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР