Не лидерът в класирането на Висшата лига - Ливърпул, а

...
Не лидерът в класирането на Висшата лига - Ливърпул, а
Коментари Харесай

"Юнайтед" и "Сити" ще са най-потърпевши, ако сезонът в Англия бъде прекратен

Не водачът в класирането на Висшата лига - " Ливърпул ", а двата футболни отбора от Манчестър - " Юнайтед " и " Сити ", ще изгубят най-вече, в случай че шампионата в Англия бъде прекъснато.

Това сочи разбор на " Дейли мейл ". Изданието е пресметнало, че " алените дяволи " ще претърпят най-големи финансови загуби - към 116,4 млн. паунда.

На второ място е градският противник " Манчестър Сити " със загуби в размер на 109,3 млн. паунда.

Чак по-късно се подрежда " Ливърпул ". Мърсисайдци сигурно желаят шампионата да бъде възобновено, освен тъй като са покрай първа купа от 30 години насам, а и с цел да не изгубят 102,6 млн. паунда.

Снимка: Reuters

В класацията следват " Челси " (91 млн. паунда), " Тотнъм " (83 млн. паунда), " Арсенал " (74,8 млн. паунда), " Лестър " (55,6 млн. паунда) и " Бърнли " (50 млн. паунда).

Най-малко ощетени ще са " Астън Вила " (24,2 млн. паунда), " Борнемут " (22,1 млн. паунда) и " Норич " (19,5 млн. паунда).

Общият общ брой на загубите възлиза на 1,06 млрн. паунда.

От какво ще изгубят клубовете?

Снимка: Reuters

Най-вече от телевизионни права. За първи път те не се разпределят по равно, а според от мястото в класирането. Така че тук най-големият губещ е " Ливърпул " - 55,2 млн. паунда. След това се подрежда " Манчестър Сити " - 53,6 млн. паунда.

От неизпълнени спонсорски контракти " Манчестър Юнайтед " ще загуби 50,8 млн. паунда - най-вече от всички тимове.

Същото е ситуацията и в графата за продажба на билети и артикули на стадиона в дните на мачовете. От " Дейли Мейл " пресмятат, че почитателите на " Олд Трафорд " са най-щедри и прекратяването би коствало на отбора 17,6 млн. паунда. " Сити " е на второ място по този критерии с 13,9 млн. паунда.

Част от клубовете оповестиха, че ще пуснат в отпуск своите чиновници (без футболисти и треньори), като по този метод ще могат да се възползват от помощната скица на държавното управление на Англия и да платят единствено 20% от заплатите им.

Първоначално от " Ливърпул " обявиха, че ще постъпят по този метод, само че, откакто решението беше посрещнато с огромно публично неодобрение, мърсисайдци се отхвърлиха от тази крачка.
" Ливърпул " няма да употребява държавна помощ за заплатите "Взехме неверно решение и съжаляваме ", написа Питър Муур
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР