Не купувайте храна от минаващи по плажа търговци Не купувайте

...
Не купувайте храна от минаващи по плажа търговци Не купувайте
Коментари Харесай

Не купувайте риба от крайпътни търговци и царевица от минаващи по плажа хора!

Не купувайте храна от минаващи по плажа търговци Не купувайте риба от крайпътни търговци, тъй като това крие риск за здравето. Това предизвести в ефира на Дарик шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас доктор Георги Митев. И през този летен сезон не престават изключителните инспекции на заведения за хранене, хотели и търговци на храни по морето. От организацията предизвестяват още да не да купуваме храна на плажа от преминаващи търговци.
 
" Всеки от нас може да разбере когато го подканват да си купи лакомство - царевица, сладолед, понички, гевреци, без значение от това какъв брой чисто наподобяват самите търговци, без значение от това с какво са облечени, тези търговци, които вървят, са противозаконни. Трябва да има обект, би трябвало да се купуват храните от обект, какъвто и да е той. Дори и най-малкият павилион е регистриран при нас и има минималните нужни условия за поддържане на хигиена и следене на храните ", сподели Митев. Той прикани хората от да не купуват от минаващи по плажа търговци, защото в такива случаи няма гаранции. Шефът на районната дирекция по храните призна, че мъчно се оправят с такива търговци, защото в Бургаско има 140 плажа, а инспекторите са към 40 индивида, тъй че те физически не могат да обходят всички линии.
 
Митев моли да не се купува риба от крайпътни търговци. " Умолявам хората да не купуват тогава, когато на едни съмнителни места по пътя в едни грозни стериопорени касети се продава риба. Тя едно, че е рискова, и второ, колкото и да е прясна, виждаме, че тези същите търговци лъжат и за типа на рибата ", сподели Митев.
 
Няма гаранции, акцентира шефът на бургаската дирекция по сигурност на храните и посочи, че в множеството такива случаи рибата даже не е в купчинки лед, а в едра сол.
 
" Има 4-5 регистрирани в организацията фургона, които са по пътищата на изток и на север от Бургас, те се ревизират ", сподели Митев. Той уточни, че потребителят има право да изиска регистрацията на обекта.
 
Експертът означи, че съмнителни са коли, натоварени с риба, които са спрели край пътя, стоката е изложена на праха, на изпаренията от бензина, а търговците шумно подканят пътуващите да си купят.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР