Не купувам и не слагам ваксини на семейството си и

...
Не купувам и не слагам ваксини на семейството си и
Коментари Харесай

Има ли полза от ваксините срещу грип?

„ Не закупувам и не поставям ваксини на фамилията си и на себе си. Противогрипната ваксина е прелестен медикамент, за хора над 65 години с съпътстващи болести. Тя оказва помощ там, където грипът може да нанесе тежък удар. Съдържа няколко варианта, които статистически може би ще дойдат на територията на страната. Срещу другите, които може би ще дойдат, ваксина няма ”. Това мнение изрази пред Нова телевизия някогашният здравен министър доктор Мирослав Ненков.

„ Всяка ваксина, даже противогрипната, се възнамерява на база разход от предходни години ”, безапелационен беше той по въпроса за какво има дефицит на медикамента в комерсиалната мрежа сега.

„ През предходните години не са осъществени доста продажби на този медикамент в страната – по една или друга причина. Тоест няма никаква логичност, когато е планувана противогрипната ваксина при започване на годината, да се планува огромно количество, тъй като някой ще се уплаши от настоящата пандемия и изцяло излишно ще си направи такава ваксина ”, уточни още той.

Д-р Ненков изрази противоречие със страховете, че нещо химическо навлиза в тялото ти и ти се плашиш и „ единствено Господ знае, дали това не го прави имунизацията ”. „ Всяка просвета, в това число здравната, се основава на доказателства. До този миг, откогато има ваксини, няма несъмнено научно доказателство, че те са навредили на някого ”, акцентира доктор Ненков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР