Не критикът има значение, не човекът, който изтъква как силните

...
Не критикът има значение, не човекът, който изтъква как силните
Коментари Харесай

Григор Димитров - "Човекът на арената"

" Не критикът има значение, не индивидът, който акцентира по какъв начин мощните се препъват или къде тези, които правят потребни каузи, са можели да ги създадат по-добре. Уважение заслужава индивидът, който фактически излиза на арената. Чието лице е белязано от прахуляк, пот и кръв. Който се стреми към задачата без боязън. Който бърка и още веднъж и още веднъж не улучва задачата. Защото няма изпитание без неточности и дефекти. Който знае какво е да си безвъзмезден и се посвещава на идея, знае, че мястото му в никакъв случай няма да бъде измежду боязливите и студени душици, които не познават нито успеха, нито провалянето. "

Думите са на президента на Съединени американски щати Теодор Рузвелт, произнесени по време на неговата популярна тирада в Сорбоната в Париж през 1910 година Те са и новото ентусиазъм на Григор Димитров, който в сряда излезе на корта във френската столица с маратонки с ръчно изписан надпис от задната страна на подметката The Man in The Arena (Човекът на арената) и победи Марин Чилич с 6:7 (3), 6:4, 4:6, 7:6 (2), 6:3 във II кръг на " Ролан Гарос ".

" Преди шампионата бяхме с другари на вечеря. Един от тях ме попита дали съм чел тази тирада на Рузвелт. Казах му, че не съм, и още същата вечер ревизирах и я прочетох. Много се впечатлих от думите, те ми дадоха едно успокоение. Тогава си споделих, че на този " Ролан Гарос " ще последвам само тях. Чета ги всеки ден и явно се отразяват и на корта ", описа Григор пред Нова тв.

За Димитров това беше втора поредна 5-сетова победа в Откритото състезание на Франция след 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4 против Янко Типсаревич на старта предходната неделя. Първите два мача костваха на 28-годишния хасковлия 7:25 ч. престой на корта. В края на втория дуел предходната вечер българинът още веднъж усети болки в дясното рамо - същата контузия, поради която пропусна месец и половина при започване на сезона. След срещата той успокои почитателите, че се усеща добре, само че загатна, че проблематичната става тревожи и самия него.

" Отдавна не бях изпитвал сходна страст. Първият мач също беше в пет сета, само че доста по-различен. Днес чувството беше ужасно, в действителност от дълго време не ми се беше случвало - разяснява Григор пред Sportal.bg. - Знаех, че всяка топка означаваше нещо, и времето като че ли прелетя. Когато свърши мачът, си споделих, че физически съм добре. Това ми дава още по-голяма убеденост. Само се надявам, че рамото ще издържи. "

Следващият му противник е неговият добър другар Стан Вавринка, с който през днешния ден ще спори за място на 1/8-финалите. " Надявам се, че няма и идващият ми мач да е в пет сета - сподели с усмивка Григор. - Със Стан тренирахме дружно няколко дни преди шампионата. Познаваме се доста добре, нямаме никакви секрети. Решаващо ще е кой ще се възползва от първата опция. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР