Не коментирам критики, в демокрация всеки има право да ги

...
Не коментирам критики, в демокрация всеки има право да ги
Коментари Харесай

Петков отговори на главния секретар на Радев, който го уличи в лъжа: Критики не коментирам

Не разясня рецензии, в народна власт всеки има право да ги изрази. Така министър председателят Кирил Петков отговори на основния секретар на президента Димитър Стоянов, който го уличи в неистина за изказванията му, че новото управление на " Булгаргаз " е свалило цената на синьото гориво.

" Всякакви рецензии ще идват отвред. Вярвам, че това което вършим, го вършим с единствения интерес да имаме най-евтините енергийни решения за потребителите. Надявам се, че с новото управление на " Булгаргаз " и КЕВР разговорът ще бъде още по-конструктивен и да можем да реализираме крайния резултат - по-евтини сметки и по-добра регулация ", посочи министър председателят.

По-рано основният секретар на президента Димитър Стоянов атакува Петков във Facebook.

" Разбрах от един брифинг, че новият ръб на " Булгаргаз " свалил цената на газа с 18%. Истината е, че нов ръб към момента няма и че остарелият ръб на Булгаргаз, с изпълнителен шеф Николай Павлов, внесе през днешния ден предлагането в КЕВР за събаряне на цената на газа с 18%. КЕВР смъкна цената със 17.64%. Не е мъчно или комплицирано да се изговаря истината! ", написа във Facebook Димитър Стоянов във връзка изказванията на премиера Кирил Петков, че първата работа на новия ръб на " Булгаргаз " била да смъкна цената на природния газ с 18%.

Вчера самият президент Румен Радев разяснява протичащото се с „ Булгаргаз “ и освобождението на шефа Николай Павлов, като означи, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната дарба и бъдещето на енергетиката. „ Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ и че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени “, разяснява Радев.

Държавният глава изрази вяра, че държавното управление няма да се изкушава от наследения управнически модел, „ който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи “. По думите му, в случай че се употребява същият метод, няма да бъдат реализирани по-различни резултати от наследството на министър-председателя Борисов.

Във вторник Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди предлагането на " Булгаргаз " ЕАД заявление за понижаване на цената на природния газ със 17.64% - до 109,88 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). За предходния месец декември одобрената от регулатора цена беше 133,41 лева./MWh.

Все още настоящият ръководител на КЕВР инж. Иван Иванов също опроверга изказванията на Кирил Петков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР