(Не)коалицията се тресе по финансови въпроси, особено около тегленето на

...
(Не)коалицията се тресе по финансови въпроси, особено около тегленето на
Коментари Харесай

Финансист: Ще има доста магазинчета, които ще фалират, след като трябва да назначат от 3 до 8 човека

(Не)коалицията се тресе по финансови въпроси, изключително към тегленето на следващ дълг.

" Елементарно предписание е дълг да се тегли, с цел да финансира недостига. Когато одобрим бюджет, в който има недостиг, би трябвало да изтеглим дълг ", разяснява финансистът Любомир Дацов в студиото на " Денят ON AIR ".

Неговите планове демонстрират, че данъчните доходи ще са 1,5 милиарда по-малко, помощите по линия на Европейски Съюз и прехвърлянията може да са от 1,5 до 3 милиарда по-малко.

" В разходната част, с помощта на финансовите разноски, имаме по-нисък недостиг все още. 11 милиарда бяха в началото плануваните, бюджетът беше признат с 9 милиарда, осъществяването ще е към 3,5 - 4,5 милиарда Дефицитът не се дължи на нещо друго, а на нехарчене на пари, които би трябвало да бъдат трансферирани към стопанската система за идната година ", предвижда финансистът.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази мнение, че има недоумение, че не би трябвало да се вършат дефицити. А думите на финансовия министър, че " с дълг ще борим недостиг " дефинира като непрофесионални.

" Дългът финансира недостига, съществува, тъй като има недостиг, няма ли недостиг, не се взима дълг. Взимането на дълг води до неоправдани разноски. МФ няма желание да излиза на вътрешния пазар. В момента изискванията са такива, че можем да вземем единствено безценен дълг ", безапелационен е Дацов.

Гостът съобщи също, че с финансовата политика се гонят вложители от страната.

" Какво се случи с ел. ваучерите - костват близо 30 млн. на бизнеса, а сякаш бяха за облекчение. Сигурно ще има много магазинчета, които ще банкрутират, откакто би трябвало да назначат от 3 до 8 индивида. Товари се бизнесът с спомагателни разноски, които не водят до нищо положително ", добави Дацов.

По думите му таван на минималната цена хранителни артикули като самун и мляко няма да имат резултат.

" Проблемът е, че няма политика в региона на земеделието, работата на икономическото министерство е да прави изискванията за работа по-добри, наклонността е бизнесът да се третира като зложелател. Не сядат да приказват с него на масата, основават спомагателни разноски ", разяснява финансистът.

Той също по този начин акцентира, че като гледа заетостта на софийските заведения - няма изгледи за банкрути. А недоволството от сектора идвало от хотелиерите, които не са съумели да осъществят упования летен сезон.

Любомир Дацов не чака финансовият министър Асен Василев да съобщи, че шефът на Национална агенция за приходите - Румен Спецов, който персонално е назначил, не се оправя със събираемостта. Професионалното му мнение е, че дефицитът за идната година би трябвало да бъде на равнище минус едно, само че не чака, че ще бъде заложен с тези параметри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР