Не клякайте на ДПС! – с този призив представители и

...
Не клякайте на ДПС! – с този призив представители и
Коментари Харесай

За работеща преференция в Изборния кодекс протестират пред парламента

" Не клякайте на Движение за права и свободи! " – с този апел представители и симпатизанти на обединяване " Демократична България " се събраха на митинг пред Народното събрание против признатото нощес на равнище комисия предложение на Движение за права и свободи, обезсмислящо преференциалния избор, което е на път да мине и в пленарна зала през днешния ден.
Според признатите нощес ремонти в Изборния кодекс до пренареждане на листите посредством преференциален избор би могло да се стигне единствено теоретично, само че не и на процедура –100 000 гласа би трябвало да събере претендент, с цел да измести различен в листата. Обезсмислянето на преференцията бе подкрепено от ГЕРБ, " Обединените патриоти ", Движение за права и свободи и " Воля ", а Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу ", което се чака да се повтори и в пленарната зала.
Протестиращите упорстват за работеща преференция в изборния закон. „ Да не се гласоподават текстовете, които обезсмислят преференцията и да остане досегашния ред - това е нашето искане “, съобщи пред Аctualno.com водачът на " Да, България " Христо Иванов, развявайки знамето на " Демократична България ".
„ Не се надяваме на схващане. И на съвест не се надяваме. Надяваме се на здрав смисъл и на боязън ", добави той и разясни – " тъй като българските жители знаят, че имат опцията да упражняват преференциален избор, привикнали с това и сме сигурни, че няма да останат безмълвни очевидци на това по какъв начин следващото демократично право им се лишава ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР