Не казвам непременно, че България трябва да е следващият член

...
Не казвам непременно, че България трябва да е следващият член
Коментари Харесай

Юнкер с огромно обещание към всички българи! Зарече се да повдигне въпроса пред Европейския съвет…

„ Не споделям безусловно, че България би трябвало да е идващият член на Еврозоната, само че тя има цялостно право да се причисли ”. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на формалната конференция, на която бе и министър председателят Бойко Борисов, съобщи Блиц.

Минути по-рано пък бе подписана мегасделка за над 350 милиона евро, който ще потекат към България. „ Страната ви върви в вярната посока. Безработицата спада, а напредъкът е доста бърз ”, сподели още Юнкер.

Той акцентира, че работата по правенето на финансовата рамка на Европейския съюз не трябва да се бави. Юнкер за следващ път изрази задоволството си от обстоятелството, че България дефинира бъдещето на Западните Балкани като един от главните цели на своето европредседателство.

„ Изобщо не бих отстъпил от позицията, че мястото на България е в Шенген. Страната извършва всички условия за Шенген. Мисля, че в това отношение има държавни управления, които към този момент блокират присъединението ѝ, макар действителността “, уточни Юнкер и посочи, че в случай че би трябвало, въпросът за присъединението може да се повдигне и на Европейски съвет.

„ Никой не би могъл да обогати фамилията на Европейски Съюз преди края на мандата на тази комисия, тъй като условията не са изпълнени “, посочи ръководителят на Европейска комисия.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР