Не, категорично не. Това е ново заболяване. Искахме да предприемем

...
Не, категорично не. Това е ново заболяване. Искахме да предприемем
Коментари Харесай

Ананиев: Вицепрезидентът няма с какво да се похвали и се захвана с мен

" Не, изрично не. Това е ново заболяване. Искахме да предприемем най-адекватните ограничения. Е, да имаше и такива ограничения, само че те не се дължаха на непознаване на обстановката, а да вземем превантивни ограничения. С маските в действителност се получи, че вечерта ги въведохме, сутринта ги отменихме. Беше на база изследване измежду хората и министър председателят реши, а и аз също, и взехме решение да не се носят. " Така в негов жанр здравният министър Кирил Ананиев разяснява пред Българска национална телевизия за какво заповедите му постоянно не се задържат дълго във времето.
Той даже отиде по-далеч: " Това е ексцентрична обстановка. В целия свят е по този начин. Даже в случай че си спомняте, в един интервал от време СЗО караше страните да работят на правилото " проба – неточност ". Нормално е да има неточности, само че те не са умишлени, а за да увеличим шанса да съхраним здравето на хората. "
Не съм бил преместен от Щаба, сподели той във връзка думите на вицепрезидента Илияна Йотова, в случай че наблюдавате организацията в целия свят ще видите, че в множеството да не кажа във всички има подобен щаб. Там най-добре е да има лекари със специфични компетентности и медици от висок клас. Аз работя прелестно със щаба. Винаги координираме нещата, само че виждате, че на брифингите се задават извънредно доста медицински въпроси, които единствено те могат да обяснят.
Щабът ще го има дотогава, до момента в който реши министър – ръководителят. Най-малко до привършване на изключителната епидемиологична конюнктура. Не сме мислили дали да я удължаваме, няколко дни преди края на интервала ще осведомяваме жителите, изясни още Ананиев.
Не ми се желае да проучвам изявлението на президента. Най-малко в този миг то беше несвоевременно и излишно. Вадят се избрани индикатори от демографските. Аз мога да кажа, че внезапно е намаляла детската смъртност изключително през последните 2-3 години. Има и нарастване на продължителността на живота на българите с година – година и половина. Демографската рецесия. Това е остарял проблем и не е единствено на България и Европа, а на света, разяснява министъра изнесените от президента Румен Радев данни за смъртността в страната.
Аз се гордея за това, което постигнахме в битката с COVID-19 и ограниченията и всичко. А що се отнася до коментара на вицепрезидентката желая да кажа, на мен не ми се желае да правя оценка нейната работа. Ако се върна 4 години обратно, не се сещам какво действително тя е направила. Идва политически сезон, идват избори – има два разновидността – ли да се похвалиш със свършеното, или да се хванеш с другите. Е, тя очевидно е избрала втория вид, а ние имаме с какво да се похвалим и изключително министър-председателя, разяснява още Кирил Ананиев.
За детските градини и баловете:
Мисля, че мярката е своевременна, това не значи обаче, че епидемията е минала. Не инцидентно с министър Вълчев сме описали в 9 страници подробни ограничения за детски градини и ясли, които би трябвало да се съблюдават.
Балове няма да има поради огромните скупчвания и прочувствените моменти, които дават непредвидени контакти. Но дано мине болестта и ще могат да се съберат зрелостниците, сподели още Ананиев.
Родителите на дребните деца сега изпитват компликации да ги гледат и да вървят на работа.
За скупчването на деца в яслите сме основали организация, а кметовете ще ги конкретизират, за съблюдаване на отдалеченост сред деца и личен състав, родители и личен състав. Всички са осведомени с рисковете. Родителите не би трябвало да водят деца със болести.
Сега още от първия ден компромис няма да има за заболели деца. Електронният термометър може да се употребява, неразрешен е единствено отдалеченият, посочи министърът.
Какво вършим при заболяване на човек от личния състав? Кметовете ще основат нужната организация в детските градини и ясли. При болен той ще бъде сменен с различен. Има основана организация да се попълня личния състав по тип и по брой, с цел да действат градините, сподели Ананиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР