Не, кандидатурата ни за шеф на БНБ няма да раздели

...
Не, кандидатурата ни за шеф на БНБ няма да раздели
Коментари Харесай

Митева: Кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ е на масата още от 46-ото НС

„ Не, кандидатурата ни за началник на Българска народна банка няма да раздели обединението. В съдружното съглашение е записано в последния абзац, че съдружните сътрудници ще обединят старания за единна кадрова политика във връзка с органите, които напълно или отчасти се избират от Народно събрание ”. Това съобщи в студиото на депутатът от „ ИТН ” Ива Митева в отговор на въпрос може ли кандидатурата на партията й за началник на Българска народна банка да разцепи обединението.

По думите й Има Такъв Народ постоянно е била поредна.

Кандидатурата на Любомир Каримански е на масата още от 46-ото Народно събрание . Кандидатурата беше единна, според мен, тъй като вземам участие в съдружните препоръки. Не съм чула несъгласие по това име. Не чух и че ще бъде показана нова кандидатура. Подкрепа беше обещавана. Разговарях главно с сътрудници от Демократична България и Българска социалистическа партия  - и от никого не чух, че ще показват своя кандидатура. От месеци призоваваме да седнем и да обсъдим тази кандидатура и сякаш всякога тази тематика се отместваше. Нямам отговор за какво? ”, уточни тя.

Проблем се появил, когато почнали да текат периодите за първата процедура и то в нейния край. „ Нашата кандидатура е била постоянно ясна. Не сме търсили претенденти до последния миг. Смятаме, че нашата кандидатура дава отговор на всички условия на закона ”, акцентира Митова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР