Не желая да станем пазар за американската продукция, тъй като

...
Не желая да станем пазар за американската продукция, тъй като
Коментари Харесай

Макрон към Байдън: Не искам да станем пазар за американската...

" Не искам да станем пазар за американската продукция, защото имам тъкмо същата продукция като вас. Имам междинна класа, (която трябва) да работи, и хора, които би трябвало да си намерят работа ". Това съобщи френският президент през първия ден от държавното си посещаване в Съединени американски щати.

Еманюел Макрон изрази страдание във връзка " суперагресивните " ограничения в поддръжка на американската промишленост, взети от президента Джо Байдън – солидни целеви дотации, планувани в стопански и обществен закон, наименуван Inflation Reduction Act (Закон за понижаване на инфлацията/ IRA). Френският президент предизвести във Вашингтон, че тези ограничения могат " да фрагментират Запада ", съобщи Франс прес.

" Не искам да станем пазар за американската продукция, защото имам тъкмо същата продукция като вас. Имам междинна класа, (която трябва) да работи, и хора, които би трябвало да си намерят работа. И последствията от IRA са, че вие може би ще си уредите казуса, само че ще изострите моя. Много скърбя, че съм толкоз пряк ", съобщи Макрон.

Френският водач посочи, че съюзът на страната му със Съединени американски щати е " по-силен отвсякога ", само че предизвести, че има риск " Европа и Франция да станат нещо като уравновесяваща променлива " в съперничеството сред Съединени американски щати и Китай. Той съобщи, че " не има вяра нито за секунда " Съединени американски щати внезапно да трансформират политиката си, само че прикани за по-добра синхронизация сред Съединени американски щати и Европа.

Говорителката на Байдън Карин Жан-Пиер повтори позицията на Вашингтон, съгласно която законът основава " обилни благоприятни условия за европейските предприятия и за европейската енергийна сигурност. Това не е игра с нулева сума ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР