Не използвайте за тъкан хартиени торби за прахосмукачка, материали за

...
Не използвайте за тъкан хартиени торби за прахосмукачка, материали за
Коментари Харесай

КЗП съветва да не си правите маски от памперси и торби за прахосмукачка

" Не използвайте за тъкан хартиени торби за прахосмукачка, материали за изолираност на здания, памперси и така нататък " - тази характерна рекомендация дава Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) направа на защитна маска на правилото " Направи си самичък ".

КЗП разгласява информацията - " Предпазни покрития за лице за обща приложимост - обща информация, рекомендации за потребление и направа " на 11 септември на формалния си уебсайт. Като източник е посочено - Споразумение CEN CWA 17553:2020 " Маски за лице за популацията. Ръководство за минимални условия, способи за изпитване и потребление ". Документът е създаден от Европейския комитет за стандартизация (CEN) по искане на Европейската комисия.

Съветът да не се употребяват памперси и торби от прахосмукачки е видян неотдавна и бързо придобива известност и мнения в обществените медии.

Има и други странни препоръки. Препоръчва се маските за многократна приложимост да не се сушат в микровълнова фурна или посредством сешоар, заради неналичието на надзор върху температурата във всяка точка на защитното покритие за лице, тъй като това може да повреди филтърния материал, в случай че е топлочувствителен.

КЗП поучава маските да бъдат изхвърляни в панер за боклуци с сложена найлонова торба (за предпочитане е панер с похлупак и механизъм без допиране с ръка). Препоръчва се още слагане на двойна найлонова торба, с цел да се резервира наличието на първата при положение на разкъсване на външната торба по време на събиране на отпадъците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР