Не изнежвайте децата си, за да им е по-силна имунната

...
Не изнежвайте децата си, за да им е по-силна имунната
Коментари Харесай

Не изнежвайте децата си, за да са по-здрави, съветва лекар от Асеновград

Не изнежвайте децата си, с цел да им е по-силна имунната система и да се оправя по-лесно при простуда и грип. Това поучава лекар Лилия Ставрева - общопрактикуващ доктор от Асеновград.
Като експерт тя показва, че малчуганите в днешно време постоянно се изолират у дома от родителите им през зимните месеци. А това е причина за " изнежване " на организма и щом се зададе зараза, не може да им се размине.
Доктор Ставрева поучава децата, без значение от възрастта им, да не стоят дълго у дома пред компютрите. Добре е те да бъдат извеждани на разходка или да играят на открито, даже и в студено време. Малчуганите няма да се разболеят от простуда или грип поради това, че температурите са ниски. Те биха могли да бъдат инфектирани само от различен човек, който е болен, изяснява лекарят от Асеновград.
Тя е безапелационна, че с цел да бъдат калявани децата при възникването на зараза от грип, каквато съществува сега съвсем в цялата страна, би трябвало авансово да бъдат калявани. А най-добре е това да се прави на пролет. Тогава е най-подходящо последователно да бъдат оставени встрани зимните тоалети, като последователно малчуганите да бъдат обличани в по-тънки облекла и извеждани на открито. За да бъде подкрепена имунната система, пък, е належащо да се употребяват повече плодове и витамини.
Доктор Ставрева уточни и няколко съвета, посредством които към момента незаболелите от грип биха могли да се предпазят. Нужно е да се употребяват повече плодове и фрешове, да се одобряват високи дози витамин С и топли питиета, да не с влиза в огромни затворени пространства, в които се събират доста хора, като да вземем за пример кина, тъй като тогава рискът от заразяване е по-голям. Вариант е на публични места да се носят маски пред устата, които да се сменят най-малко на половин час. Още една добра опция, посредством която бихме могли да се разминем с грипа, е потреблението на чесън и по една чаша алено вино.
Според Лилия Ставрева евентуалната причина за пораждане на епидемията е, че може би " вариантът сега е по-веролентен " (болестотворен, кадърен да провокира заболяване).
Общопрактикуващият лекат от Асеновград е безапелационна, че хората не подценяват признаците и търсят лекарска помощ. По думите ѝ постоянно затруднения настъпват при по-възрастните хора, които имат съпътстващи болести. По-младите по-лесно се възвръщат и преодоляват грипа. Доктор Ставрева показва, че няма по какъв начин да се каже дали можем да се предпазим 100% от заразяване с върлуващия сега вирус. Но по-скоро това не може да се случи, тъй като няма по какъв начин човек да се изолира изцяло от околния свят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР