Не изключвам при състоянието на мерките за сигурност в затворите

...
Не изключвам при състоянието на мерките за сигурност в затворите
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Не изключвам още бягства от затворите

Не изключвам при положението на ограниченията за сигурност в пандизите да има нови бягства на лишени от независимост, като се има в поради и  текучеството на охранителите, поради ниското възнаграждение на труда им и тежките условия за работа. Това съобщи през днешния ден в Пловдив основният прокурор на Република България Сотир Цацаров. Изказването му бе във връзка бягството от софийския затвор на двамата рецидивисти Владимир Колев и Радослав Пелов и на Георги Танчев от пловдивския затвор. Обвинител №1 бе безапелационен, че в случай че изпълнителната власт не съществени ограничения проблемите в системата изтърпяването на наказванията на отнемане от независимост ще се задълбочат. Той добави, че на този стадий в България няма затвор, който да дава отговор на актуалните критерии за непоколебим режим и сигурност за надзирателите. Сотир Цацаров добави,че е належащо, че би трябвало да се намерения върху разновидността всички пандизчии, изтърпяващи  присъди за тежки закононарушения да бъдат събрани на едно място, където ще бъдат на непоколебим режим. Това ще понижи риска от бягства. Освен това е извънредно належащо да се забрани вкарването в затварите на всякаквистоки, а единствено на тези от първа нужда за лишените от независимост.

Сотир Цацаров  участва днес  на формалната гала по връчване на дипломите на абитуриентите от Випуск 2017 година на Юридическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Тържеството  се организира в Спортната зала на висшето учебно заведение на бул. България.

Близо 200 студенти, постоянно и задочно образование, ще получат дипломите си за приключено висше юридическо обучение в ПУ „ Паисий Хилендарски “. От тях 17 са отличниците на Випуск 2017 на Юридическия факултет. За всеки от тях са планувани награди: грамота за отличен триумф, книги, предоставени от издателство „ Сиела “, и едногодишен безвъзмезден абонамент за правно-информационната система „ Сиела “.

Първенец на випуска е Кристиан Райчев с триумф „ Отличен – 5.99 “. Дипломата  му връчи персонално Сотир Цацаров. Отличникът получи от основния прокурор статуутка на лъв и коапие на книгата " История Слабянобългарская ".

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР