Не изключва да участва във вота през 2020 г.Бившият държавен

...
Не изключва да участва във вота през 2020 г.Бившият държавен
Коментари Харесай

Кери към Тръмп: Подайте оставка

Не изключва да взе участие във вота през 2020 година


Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери (75 г.) счита, че президентът Доналд Тръмп би трябвало да се отдръпна от поста и не изключва самият той да се кандидатира за US държавен глава.

В изявление за Си Ен Ен на въпрос какво би споделил на Тръмп при среща с него Кери отвърна “Подайте си оставката ”. Една от рецензиите на някогашния US посланик №1 (при Барак Обама) към президента е за частичното прекъсване на работата на държавното управление на Съединени американски щати, което той назова “срамно ”. Блокадата, която трае към този момент рекордните 33 дни, бе провокирана от опълчването сред конгресмените демократи и Тръмп по въпроса за финансирането в размер на 5,7 милиарда $ на оградата по границата с Мексико.

“Вече заявих обществено, че не отхвърлям тази опция, само че сега не възнамерявам акция ” – по този начин Кери отговори на въпрос дали има намерение да взе участие в президентските избори през 2020 година

Той е взел участие в такава борба – през 2004 година бе претендент на Демократическата партия за US държавен глава, само че бе победен от републиканеца Джордж Буш-младши, който тогава завоюва втори мандат в Белия дом.

Досега публично са оповестени три кандидатури на демократите за вота през 2020 година, като и трите са на дами, сега сенаторки – Кирстен Джилибранд, Елизабет Уорън и Камала Харис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР