Не изхвърляйте картонените кори от яйца. В тях лесно може

...
Не изхвърляйте картонените кори от яйца. В тях лесно може
Коментари Харесай

Не изхвърляйте корите от яйца, а пригответе разсад в тях

Не изхвърляйте картонените кори от яйца. В тях елементарно може да си приготвите разсад за зеленчуци в домашни условия. Освен това ще спестите време да вадите растенията от пластмасови кофички или терини.

За задачата разрежете една кора на две половини и ги сложете една върху друга. Идеята е картонът да бъде по-устойчив, защото при мокрене става доста мек. Може да извършите дребни дупки във всяко гнездо на кутията, като внимавате отворите да не са доста огромни. 

След това запълнете гнездата с пръст, като не натискайте почвата, с цел да не стане твърда и сбита. Полейте толкоз, едвам се навлажни. Възможно е водата да се задържи изначало на повърхността и постепенно да се всмуква, това не би трябвало да ви тормози. Оставете почвата да стане рохка, след което направете дребни дупки с пръст или пръчка, толкоз надълбоко, колкото е належащо. Поставете семената в отворите и ги покрийте с почва. 

Не натискайте, а покривайте. Сипете още веднъж водата леко, докато пръстта се навлажни. След това покрийте картонената кутия с найлонов плик. Това е належащо, с цел да се поддържа добра температура и мокрота. Поставете към този момент посетите семена на проветриво, но топло място. Веднъж или два пъти на ден махайте плика, с цел да може посевите да дишат известно време. Не забравяйте да поливайте семена деликатно всеки ден.

Всяко растение покълнва съгласно личните си характерности и характерните условия на околната среда. И въпреки всичко пониците би трябвало да се покажат от 2 до 9 дни след сеитба. 

Веднага щом се появят младите растения, махнете плика и продължете да поливате, до момента в който не станат задоволително огромни, с цел да ги разсадите в земята. Необходимо е всяко растение да има най-малко две двойки листа, с цел да бъде посадено.

Когато пристигна и времето за пресаждане, вземете ножица и отрежете всяко гнездо на картонената кутия. В земята или сандъка, в който ще го сложите, направете по-голяма дупка, с цел да има място да се разположат корените на растението. Важно е да се отреже или скъса леко дъното на картоненото гнездо, което се поставя непосредствено в почвата, без да се вади растението. Това става най-лесно, като намокрите картона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР