Не избираме в кого да се влюбваме. За съжаление. И

...
Не избираме в кого да се влюбваме. За съжаление. И
Коментари Харесай

Пет въпроса за връзката с женен мъж

Не избираме в кого да се влюбваме. За страдание. И от време на време се случва по този начин, че сърцето ни тегли не където би трябвало. Например, към мъж, който към този момент е ангажиран. Единият вид е да се опитаме да не продължим в „ неверната посока “, тъй като знаем, че такава връзка ще ни донесе единствено страдалчество. Но… Когато изкушението е прекомерно мощно, се предаваме.

Предаваме се на възприятията и забравяме за всичко останало… А би трябвало да сме по-отговорни към себе си. Психолозите предлагат да си зададем 5 значими въпроса, които ще ни оказват помощ да осъзнаем какво тъкмо се случва, написа Флагман.

Ето ги и тях:

Това „ моят човек “ ли е или просто една от следващите връзки, която скоро ще завърши?

Влюбването ни докарва до неописуемо замайване, способно да трансформира даже най-умния човек в цялостен простак. Казано по различен метод, изпитваме ли мощни усеща към различен човек, те ни подвеждат и ни карат да вършим неща, които в „ обикновено “ състояниене не бихме създали. Но пробвайте се да си отговорите с безспорна сигурност на един значим въпрос - какво тъкмо ви притегли към този човек? След като сте изцяло наясно на какво се обричате - редки, „ откраднати “ с доста старания срещи и неизменимата втора позиция в живота му? Това ли е в действителност ли е индивидът, който чакахте или просто нахлулите изведнъж усеща ви заслепиха? Може би просто ви е харесало предизвикването да спечелите сърцето на женен мъж? Представете си, че той е свободен. Би ли бил към момента толкоз забавен за вас? Честните отговори на тези въпроси ще ви оказват помощ да поставите всичко на мястото си.

Веднага щом го видяхте ли го харесахте?

Може би сте се почувствали надълбоко привлечени от него чак откакто сте разбрали, че той е ангажиран? Въпросът има за цел да осъзнаете същинските си претекстове за връзка с женен мъж. Бъдете почтени пред себе си – характера му ли ви заплени? А може би неговият външен тип и неудържим сексапил? Или пък се прехласнахте просто тъй като е недосегаем? Не се тормозете, не е ужасно да признаете, че неразрешеното ви е привлякло и тъкмо то е запалило искрата на вашата пристрастеност. Наистина е доста изкушаващо да спечелите някой, който не е свободен. Няма причина да се обвинявате. Психолозите имат няколко пояснения за какво дамите са по този начин мощно привлечени от женените мъже. На първо място, това е същинско самопризнание за чара на дамата: мъж, който е в постоянна връзка е много по-трудно да бъде превзет. Освен това, щом към този момент е построил съществени връзки с друга жена той сигурно е благонадежден, виновен и мечтан. Към това се прибавя и „ подправката “, че друга жена го намира за толкоз прелъстителен, че е съгласна да прекара целия си живот с него. Но дано бъдем реалисти: това, че един мъж е женен, напълно не е аршин, че е добър за сериозна връзка. Помислете какъв брой нещастни бракове има към вас. Със сигурност ще се сетите най-малко за няколко свои приятелки, които непрекъснато се оплакват от мъжете си, съжалявайки, че „ преди време не са си отваряли очите на четири “.

Трябва ли той да каже на жена си за връзката ви?

Има доста аргументи, които възпират любовника ви да разкрие връзката ви. Доста е неловко. Но пък страхливостта му потвърждава, че той не мисли връзката ви за сериозна. И бихте ли си показали обстановка, в която заставате против брачната половинка му и заявявате: „ Здравей, аз обичам мъжа ти “? Трудно е да се отговори на този въпрос. А може би брачната половинка му от дълго време знае за изневярата, само че избира да си затвори очите. Във всеки случай всичко зависи от това какво вие желаете. Статистиката демонстрира, че след изневярата доста мъже стартират да изпитват скрупули, съжаляват за постъпката си и избират да се върнат при своята брачна половинка. Ето за какво е по-добре да прибягвате до напън единствено в краен случай. Например, когато към този момент сте изтощени да чакате окончателното решение на вашия ухажор и сте подготвени да се разделите с него, при положение, че той продължава да шикалкави. В този случай не губите съвсем нищо, с изключение на времето, прекарано с него и няколко (десетки или стотици) нервни кафези! Но по-добре да приключите в този момент, в сравнение с след време, когато вредите ще са още по-големи.

Може ли да се надявате на благополучен край?

Данните от статистиките са безапелационни - 1 на всеки 10 погрешни мъже напуща жена си поради любовницата. И да отидем още по-далеч: в случай че той не го направи през първите 6 месеца на вашата връзка, тогава/най-вероятно/ в никакъв случай няма да го направи. Това дава отговор ли ясно на въпроса ви? Да, правилно е, че хората са разнообразни, че изключения постоянно има и действително никой не може да ви даде действителен отговор дали връзката ви има късмет да се трансформира в публична. Но в последна сметка тайните срещи постоянно са извънредно привлекателни, евентуално тъй като нямат нищо общо с ежедневните взаимоотношения. Риск, неспокойствие, романтика, най-малко отговорности един към различен, парещ секс - това е, на което се основава връзката сред любовниците. Но какво ще се случи, в случай че заживеете дружно? И още веднъж ще се позовем на неумолимата статистика: голяма част от връзките, зародили вследствие на невярност на брачен партньор или брачна половинка, се разпадат. Причината е явна: когато изпепеляващата пристрастеност си отиде, тя е заместена от много неромантични неща. Например, компликациите при делене на бившето общо имущество, прехрана на деца, нови материални и битови проблеми. И когато всичко това се сгромоляса с цялостна мощ върху главите ви, дали към момента ще бъдете по този начин влюбени един в различен?!

Ако той изневерява на жена си с мен, значи ли това, че и на мен ще изневери с друга?

Предателят си остава изменник. Помислете и ще видите, че има доста истина в тази сентенция. За доста прелюбодейци кръшването е нещо всекидневно. Статистиката го потвърждава ясно: този, който е изневерил един път, ще го направи дваж и триж. И към този момент знаете от персонален опит какъв брой ловко вашият ухажор умее да се прикрива. Ще сте спокойни ли с подобен човек? Или наивно се надявате, че при вас нещата ще са разнообразни и той в никакъв случай не би ви измамил? Както споделя „ Блажени са верующите “…
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР