Не искаме българските превозвачи да напуснат страната ни, принудени от

...
Не искаме българските превозвачи да напуснат страната ни, принудени от
Коментари Харесай

БСП държи сметка на Борисов за превозвачите, Московски не искал да напускат страната

Не желаеме българските превозвачи да изоставен страната ни, принудени от Европейско законодателство. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на конференция с интернационално присъединяване на тематика: " Европейското бъдеще на превоза от Централна и Източна Европа ".
" Друга тематика, която е сензитивна е – след кой ден да стартират да текат командировъчни по отношение на страната в която се намирате. Тук намираме недостиг в решението на Комисията. Липсва механизъм за инспекция на това нещо. Ако една българска компания за предишен месец има отговорности да изплаща Х командировъчни за някоя страна, която е била повече от избраните дни, няма проблем тя да бъде тествана от подобаващ Европейски орган ", сподели още Московски.
" Как обаче ще бъде тествана една Иранска или Турска компания? Не лъжем ли като споделяме, че важи за всички. Кое е общественото, кое е справедливото? Ако важи за всички, би трябвало да има механизъм, по който да се управляват всички. Това, което устройва нашите превозвачи по отношение на командировъчните са 7 или 9 дни в месеца, само че наложително поредни. Нашето предпочитание беше да са 7 поредни дни ", добави още той.
В същото време на конференцията Българска социалистическа партия разгласи, че ще предложения премиера Бойко Борисов в Народното събрание да рапортува за свършеното от кабинета в отбрана на превозвачите ни. Това сподели заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски , съобщи " Фокус ". Зам.-председателят на групата съобщи, че министър председателят ще бъде поканен още в 9.00 часа в утрешното пленарно съвещание.
Той регистрира, че българските превозвачи са били предадени през миналата една година от българското държавно управление, тъй като са подкрепили преди време пред Европейския парламент измененията в регламента. " Никъде с изключение на на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското държавно управление. Тук в България си приказваме едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се приказва едно, само че там, където би трябвало да бъдат защитавани българските ползи, мълчат ", сподели Свиленски.
Той напомни, че предишният петък Народното събрание е приело позиция, с която задължава българското държавно управление да вземе решение и да каже какво пази от всичките претенции на превозвачите. " От през днешния ден нататък, когато остават десетина дни, държавното управление би трябвало да показа своите оферти. Те няма по какъв начин да бъдат прегледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които през вчерашния ден започнаха да му благодарят, че те са предадени от личния си министър и министър-председателя ", уточни Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР