Не искам хората да остават с впечатлението, че шесторното убийство

...
Не искам хората да остават с впечатлението, че шесторното убийство
Коментари Харесай

Психолог за убийствата в Нови Искър: Любовта не води до смърт

Не желая хората да остават с усещането, че шесторното ликвидиране в Нови Искър е осъществено поради обич. Любовта не води до гибел. Това сигурно не е обич, това е съдбовно привличане “. Това сподели психологът Росен Йорданов.
„ Не бих могъл да се впусна в детайлно разглеждане на претекстовете, защото не получих никаква информация какво може да накара един човек да го извърши. Със сигурност не е обич, може би е виждал някаква избавителна нишка за живота си, някаква екзистенциална съдбовна връзка, която да му даде опция да прекара останалата част от живота си по някакъв метод, може би е имало напълно други неща. Не бих нарекъл това възприятие любов”, изясни той.
„ Нямам нормалните подозрения по отношение на авторството на това закононарушение, позволявам, че това е индивидът, който е предизвикал гибелта на тези хора. Опитът ми от години обаче ми демонстрира, че от време на време на обществото е мъчно да обясниш за какво и по какъв начин “, добави психологът.
Според него в обществото са се породили голям брой въпроси, защото информацията, която е излизала от Министерство на вътрешните работи, е била леко безредна.
„ Не мисля, че е работа на шефа на следствието или на основния секретар да изясняват претекстовете, тъй като те не са специалисти по логика на психиката. Тази политика - че един човек ще би трябвало да изяснява всичко, води до това хората да си задават доста въпроси и да не им е ясно за какво се е случило, по какъв начин се е случило, за какво се включва войска в издирването на човек”, съобщи Росен Йорданов.
По думите му въпреки и с присъда, Росен Ангелов години наред не е бил открит, защото институциите не работят добре.
Според него цялата система би трябвало да се реорганизира по този начин, че там да работят по-мотивирани и по-кадърни хора. Министерство на вътрешните работи от дълго време е в хватката на политиците, там огромните назначения се вършат с гърбове от политици, съобщи психологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР