Не искам да спекулирам и не вярвам България да е

...
Не искам да спекулирам и не вярвам България да е
Коментари Харесай

Заев: България се бори за интеграцията на Северна Македония в ЕС и НАТО

Не желая да злоупотребявам и нямам доверие България да е забъркана в този престъпен случай. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев във връзка с следствието и правосъдните каузи против македонския олигарх Йордан (Орце) Камчев, предадоха скопските медии, представени от БГНЕС.
„ България е наш другар. България е огромен другар и е една от първите, която се бори за интеграцията на Северна Македония в Европейски Съюз и НАТО. Това по всевъзможен метод бе потвърдено от премиера Бойко Борисов и българската страна. По никакъв метод не бих си разрешил да злоупотребявам дали непозната страна е забъркана в някакъв вътрешен случай. По този въпрос би трябвало да попитате прокуратурата. Трябва да попитате този предприемач да ви каже “, акцентира македонският министър председател и изрично отхвърли " непозната страна да го осведоми за сходни незаконни случаи ".
Припомняме, че в някои македонски медии се появиха изявления, че България се е намесила в отбрана на Камчев, който е разследван за пране на пари, присъединяване в проведена незаконна група, нелегално финансиране на партията на някогашния министър председател Никола Груевски и други тежки закононарушения.
Македонската прокуратура откри, че Камчев е имал български паспорт, който му е конфискуван. От правосъдните решения и документи излиза наяве, че той има голям брой компании и недвижимо имущество в България, в това число и жилище с адресна регистрация на лично име.
Камчев и някогашният началник на службите Сашо Миялков бяха задържани от македонските управляващи през ноември 2018 година и пуснати под домакински арест малко преди Нова година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР