Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо.

...
Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо.
Коментари Харесай

Премиерът обяви край на брифингите за Covid-19

" Не желая да си отдавам заслуги, само че ние направихме знамение. Никой различен сътрудник не съумя да го направи в света. Избегнахме това, което се случи по света - с дисциплинираност " - това съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов.

Той се появи на постоянния брифинг на Националния действен щаб в четвъртък, с цел да заяви персонално, че конференциите се приключват за да се внесе утешение.

" Днес вършим 100 дни, откогато издадох заповедта за оперативния щаб. Пак ще благодаря на всички българи, на щаба, обществените служащи, лекари и така нататък Справихме се прелестно в една доста тежка болест и пандемия. Надяваме се да няма втори, трети талази, надяваме се всичко това да утихне, само че с приключването на ежедневния брифинг на щаба целя единствено едно: за това неприятно нещо, което се случи на света - в Испания удължиха изключителното състояние, видяхте какво се случва в Съединени американски щати, мисля че това го избегнахме заради няколко аргументи. Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията дадоха опция да подготвим лечебните заведения, леглата, медикаментите. Огромен труд се вложи, само че ние успяхме да третираме нашите заболели с това, за което светът сподели, че е най-ефективно от първия момент. На щаба да кажа благодаря. На всички, които непрекъснато работихте ", сподели Бойко Борисов.

Щабът продължава работа до края на годината

Националният действен щаб няма да бъде разформирован и ще продължи да работи до 31 декември, с цел да " може да сме подготвени, в случай че дойдат по-лоши събития ", добави министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР