Не искам да се заблуждаваме, че украинците ще помогнат на

...
Не искам да се заблуждаваме, че украинците ще помогнат на
Коментари Харесай

Ще върнат ли работодателите служителите си в офиса?

Не желая да се заблуждаваме, че украинците ще оказват помощ на нашата стопанска система, съобщи Надя Василева

Два дни до края на изключителната епидемиологична конюнктура. В страната следва доста чиновници да се върнат на работа в офисите. Има ли разновидности работата от у дома да продължи?

"Има два типа чиновници - които се усещат по-добре у дома, и други, които желаят да се върнат в офиса. Важно е по какъв начин това се отразява на компанията, само че в случай че чиновниците са по-продуктивни от у дома, биха могли да останат ", уточни ръководителят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в студиото на "България заран ".

Факторите, които работодателите вземат поради, решавайки дали да прекратят хоум офиса, са най-много продуктивността на чиновниците, по какъв начин се усещат те и ограничението на разноските. "За тях е несъмнено доста значимо сметката им да излезе ", безапелационна е Василева.

От конфедерацията по заетостта вършат на всеки 6 месеца изследване, като в последното има забавно изобретение - доста компании ще желаят да назначават, само че въпросът е дали ще има кого.

"Знаем какъв брой украинци са пристигнали в България, само че не знаем какъв брой са наети на работа. Не желая да се заблуждаваме, че украинските жители ще оказват помощ на нашата стопанска система, тъй като едно е човек да си търси работа, друго е да бяга от война. Не можеш да интегрираш хора, които не желаят да работят ", посочи ръководителят на Василева пред.

По думите ѝ България ще завоюва, единствено в случай че "целенасочено притегли хора от трети страни на открито за работа. "

"Или в случай че няма такива подготвени, да се превърнем в обучителен център, където да идват тези хора. Част от тях да остават и други да продължат своята кариера на открито ", предложи Василева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР