Не искам да се връщам назад, но няма как да

...
Не искам да се връщам назад, но няма как да
Коментари Харесай

Йотова: В предишната президентска администрация влиянието отвън беше много силно

Не желая да се връщам обратно, само че няма по какъв начин да не направя разлика с предходната президентска администрация, в която въздействието извън беше доста мощно . Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на Българска национална телевизия.
България взимаше много решения под диктовки извън и то не толкоз с категорично осъществяване, а поради неналичието на какъвто и да било спор за личните ни специфики “, съобщи тя. „ Като президентски екип имаме напълно разнообразни цели. Желанието ни е политиката за България да се прави в България “, уточни Илияна Йотова. „ Когато се приема една европейска норма, в Европейски Съюз се гледа доста по-добре на една страна, когато тя префасонира по този начин нормата, че да дава отговор на модела на страната. Иначе той не работи. Това предходната администрация не го правеше “, разяснява вицепрезидентът.
Според нея една част от напрежението против президентската институция се дължи на обстоятелството, че двамата с Румен Радев са друга президентска администрация и президентска двойка. „ Има наложени през годините стандарти, които явно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в огромната степен обезличена “, съобщи Илияна Йотова.
„ С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато споделям, че няма война сред институциите, имам поради тъкмо това. Не възприемам политиката като сделка сред мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите водачи “, изясни тя.
„ Ако Бойко Борисов е бил откровен на онази конференция, която даде преди няколко дни, на следващия ден на КСНС доста ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за битка с корупцията “, сподели още Илияна Йотова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР