Не искам да съм лош пророк. Земеделците ще повлекат крак

...
Не искам да съм лош пророк. Земеделците ще повлекат крак
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Земеделците ще повлекат крак и други сектори ще излязат на протести

„ Не желая да съм неприятен оракул. Земеделците ще повлекат крайник и  чакам и други браншове да излязат на митинги. Дано са си създали добре сметката ръководещите “, съобщи пред БНР някогашният аграрни министър Мирослав Найденов.

„ Чуват се информации, че е допустимо да се причислят миньори от „ Мариците “, ресторантьорите също недоволни, очаквайки да бъде анулирано ниското Данък добавена стойност в техния бранш. Има проблеми със здравните услуги, здравни служащи също се приготвят за митинги.... Едно да е ясно, че принудително не става, би трябвало доста, доста разговор и увещание - и на хората, които ги касае, и на обществото “, изясни той.

По думите на Найденов нито цените ще паднат, а още по-малко ще се изпълни хазната, „ просто разбуниха бранша “.

Според него настояванията на протестиращите са обективни и нямат никаква политическа багра: „ Този път не виждам опити някой да яхне митингите. Хората са безапелационни и не биха разрешили митингът им да бъде изопачен, говорейки за политически нотки “.

Той акцентира, че политическото решение на държавното управление и на Народното събрание да отпадне възбраната за импорт на украинско зърно е ангажимент, стихотворец от нас към Киев и Европейска комисия. 

Найденов прикани да бъдат тествани тези, за които се твърди, че имат яхти и вили. Целият отрасъл е на митинги и страната би трябвало да види, че има проблем, само че не след дъжд качулка. Изключително обидно е Денков да ги назовава терористи, разяснява още той.

„ Ако страната желае да помогне, би трябвало да се търсят пазари за продукцията, която залежава, да бъде открит метод да се осъществя. Трябва да бъдат подкрепени и с други ограничения. Държавата има опция - и като национални доплащания, и с избрани данъчни облекчения, и с ограничения, които подкрепят заетостта в тези браншове. Хората желаят да видят, че нещо се прави “.

„ Трябва разсъдък и протестиращите да бъдат поканени на масата “, безапелационен беше Найденов и посочи, че огромен % от техните претенции би трябвало да бъдат задоволени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР