Не искам да правя някаква драма, но вирусът буквално смля

...
Не искам да правя някаква драма, но вирусът буквално смля
Коментари Харесай

Колега на починалия проф. Хубчев: Вирусът буквално смля този човек за 48 часа

Не желая да върша някаква драма, само че вирусът безусловно смля този човек за 48 часа. Това съобщи пред bTV анестезиологът и зам.-директор на УМБАЛ " Дева Мария " в Бургас доктор Христо Якимов за 66-годишния си сътрудник проф. Георги Хубчев, шеф на АГ-отделението в болничното заведение.

Професорът, който бе определен за " Лекар на годината " за 2019, загуби борбата с ковид след 15 дни битка. Предполага се, че доктор Хубчев се е заразил от пациент. Той не е имал съпътстващи болести.

Гинекологът е диагностициран с ковид на 2 октомври. Състоянието му се влошило, след което е бил интубиран.

" При него провалите, изрично, бяха в белия дроб. До последно всички други органи действаха. Говорим за бъбреци, за черен дроб, които международната преса оповестяват, че се засягат. При него не. Пак ви споделям, този човек беше извънредно здрав. Той свършваше 10 часа интервенция и ходеше да играе футбол ", добави доктор Якимов.

За лекуването на доктор Хубчев са употребявани всички познати способи и лекарства в Европа. 15 експерти от болничното заведение непрекъснато са се борили за живота му.

" Но лекари ще умират. И те умират поради безотговорни пациенти . Почти е необикновено доктор да хване вируса в кварталния магазин или някаква такава дреболия. По всяка възможност го е хванал от пациент. При нас идват заболели хора, не идват здрави ", сподели доктор Стефан Касабов, шеф на УМБАЛ " Дева Мария ".

След гибелта на проф. Хубчев, управата на болничното заведение разгласи, че дава цялата база за лекуване на пациенти с COVID-19.

" Един огромен човек, феномен в неговата област. Неговата загуба не е на локално равнище, а национална загуба. Коронавирус съумя да вземе една огромна жертва ", съобщи Семир Абумелих, притежател на УМБАЛ " Дева Мария ".

Д-р Георги Хубчев единствено преди няколко дни е станал професор. Той загуби борбата с СOVID-19 на 66 години. Загубата на доктор от подобен сан е загуба освен за фамилията и околните му, само че и за цялото общество, написаха от Българския лекарски съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР