Не искам да напиша този текст. Защото се налага да

...
Не искам да напиша този текст. Защото се налага да
Коментари Харесай

Разджуркана държава

Не желая да напиша този текст. Защото се постанова да кажа грозни думи за страната, в която пребивавам и която отхвърлям да напусна. Държава тук от дълго време няма. За страдание. Независимо че ни изясняват и надъхват да имаме вяра в противоположното. Къде е, запитвам? Здравеопазването колабира от дълго време. Образованието е разпънато на кръст от политикани и всезнайковци, част от които даже нямат документ за купите, които инсталират пред имената си. Националната сигурност е пробита отвред. За политика няма смисъл да приказваме. Такава от дълго време няма. Има всекидневни кавги, с които единствено доразджуркват така и така разджуркания живот. На този декор всеки поединично оцелява. И уведомява за сполуките и несполуките си в обществените мрежи. Все едно останалите ги интересува. Ама харесвате, нали!

Някакъв " бял хакер " разджурка Национална агенция за приходите, и то по този начин, че занапред следва джуркане в цялата страна. Не са блеснали и другите бели хакери да разджуркат и останалите " НАПове " в страната. А народът се хили във фейсбук и не вдява какво става. Не-ни-дре-ме! Хак да им е на Борисов и неговите калинки!

Калинки ли?

Бели хакерчета мамини!

Дани желал да следи в профил по какъв начин работи правосъдната власт. Че кой не желае по този начин - да гледа, нищо да не прави и да получава. Другите - и те по този начин! На Влади му дай решения да търси - ще бръкне в едното ухо, ще изпие кафе с Когото би трябвало и ще получи нова задача. Ос-тав-ка ли? Нареченият министър на вътрешните работи к`во прави? Раздава си телефона наляво и надясно - да му звънят съдиите (и освен!), да му споделят кой ги натиска, че да върви след това персонално министърът да ги отстисква. Къде има такова нещо? В страната на Цацаров, Пеевски и Борисов, знае всяко малко овчарче. И колкото и пъти да го повтори, няма да сгреши. Те джуркат. Всичко.

Ако би трябвало, през днешния ден ще пият кафе с босовете на футболни тимове. Борисов, като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, споделяше, че огромните футболни тимове се държат от незаконни босове. Мда... Днес множеството от тях не са на този свят. Борисов не е основен секретар, а министър-председател. Мафията... Нея тук я няма, в случай че би трябвало да цитираме вътрешния министър Младен Маринов, съгласно който " в България към този момент няма причина за мафиотски структури ". Та по този начин - през днешния ден с босовете на една маса. Ако е належащо, на следващия ден ще джитка с джипката. А когато се постанова, ще праснат пет-шест ареста за сеир на публиката. На която не-й-дре-ме!

Междувременно ще редят пионките, а човечетата няма да се сърдят. Защото и за тях ще има. Малко, само че от сърце. За огромните - повече. И до момента в който публиката лайква, тагва и се самобичува по какъв начин я джуркат джуркачите, те се настаняват вечно. Затова не се тормозим: ще си изберат основен прокурор, какъвто им е необходим; ще сложат началник на военното разузнаване, който ще им свърши работа (Йордан Бакалов не съумя!); КПКОНПИ ще префасонират по собствен облик и подобие; за ДАНС - към този момент е ясно.

Ще опраскат всички неопраскани

Както и тези, които подадат рога. Ще вземат бизнеса на непослушните и неплащащите. Дотогава ще ги държат в пандиза, отвън страната, ще им пускат по някоя и друга поръчка, с цел да са на пай мотив.

А ние се занимаваме месеци с Цветан Цветанов. И отново ще го създадем. Защото още веднъж ще пристигна неговото време. Никой не си задава съществено въпроса за какво някогашната дясната ръка на Първия ни заплаши с резултатите от локалните избори. Ще съпоставяме, а? Какво? ГЕРБ преди " Цветанов прави избори " и по-късно. Заплаха си е това, чиста.

С такива джуркачи каква страна очаквате да има? Разджуркана. Тя през днешния ден купува самолети, за които не знае какъв брой ще й костват, дали и защо ще й трябват, и в това време натирва болните и обществено слабите. За Ф-16 има актуализация на бюджета и бюджетен недостиг, за преизчисляване и осъвременяване на пенсиите - няма, за детски добавки, за данъчни облекчения, за по-нисък Данък добавена стойност - също няма. И не се обрисува да има. Манджа с грозде.

Не стопираме да пишем за естествена страна. С Дани, Влади и сие няма да има такава. Какви политики, какви избори? Не-ни-дре-ме! - вика гласоподавателят. И злобно драска в обществените мрежи: хак да са им на Борисов и Ангелкова празните плажове. Ама и на тях не-им-дре-ме! Спретнали са кампанийка " Родното море не е демоде ", разхвърлят перхидроли, инфлуенсъри, силиконки по морето и крещят: " Елате, тук е гот! " И да имаме с какво да идем, за какво да го вършим? За да ни се хилят след това същите инфлуенсъри, перхидроли и силиконки. И да ни скачат по главите. А батките на силиконките, дето инсталираха питейните заведения си във водата и бетонираха плажовете, да ни опушват като паламуд, да ни мачкат с джетовете и да ни скачат по главите. Не-ни-пу-ка! Ако ни пукаше, щяхме да хванем децата за ръцете и от плажа на Иракли - в центъра на София.

Да грабнем изпочупените павета от Ларгото

и да Му разджуркаме прозорците.

Ама не! Ние се хилим във фейсбук и всеки ден пускаме нови лафове и колажи. И гледаме кой ги лайква, къде ги споделя. Кефим се. На какво? На личния си разджуркан живот. И се спасяваме поединично. Съседът, до през вчерашния ден дрипав строител, през днешния ден споделя: " К`во му е неприятно на Бойко. Свикнахме. Виж какъв брой неща направи? "

В това е казусът. В свикването. Свикнахме пътищата и автомагистралите да цъфват като майски рози още при първия дъжд. Обръгнахме да ни подритват за жълти стотинки приятелите Му, на които дава поръчки за същите пътища и автомагистрали. Не ни пука за следващата чума по животните. Изклахме овцете и козите в Странджа, в този момент са наред прасетата в Северна България. И хората не се опъват. Теглят им ножовете и юли е като Коледа. Що не? Има ли смисъл? Ама и дребното, което имат, отивало под ножа. Като в турско. По-малко народ, по-малко грижи за властта.

Каква демография, какви пет лв.? Тиган или бебе - направете го в този момент. " Чашка с без силикон " - направи го в този момент. И стискай, стискай палци да получиш пакети с памперси. Те взимат парите за следващата " обществена акция ", а демографията кучета я яли. Но селфитата с деца събирали повече лайкове, видиш ли. Анимирани щъркели и сперматозоиди или по-високи детски надбавки, сигурност и приходи ще решат казуса. Знаете отговора. Знаят го и българките, които не престават да се опасяват за работните си места, за незадоволителните детски градини и изпадат в суматоха от здравната ни система, която от време на време убива.



А те, братче, не стопират

Цакат ни със санирането на окаяните ни блокове, с цените на бензина, тока и парното, с калпавите храни в супермаркетите. Пробутват ни просташко шоу даже на стадионите, работят ни с билетчетата на шанса, които търкаме.

И ние не стопираме. Да привикваме. С простотията и с наглостта.

Пак ще попитам - какви политики, какви избори? Не-ни-дре-ме! Хилете се на Дани, забавлявайте се с Влади, само че знайте, че Борисов, Пеевски и Цацаров джуркат страната. И всички нас.

Следите ли белия хакер? Не спирате. Бил подобен, онакъв, давал изявление, от дребен ръчкал. Гений! Държавата такива би трябвало да наема! Да, такива им трябват на Борисов, Пеевски и Цацаров. За да могат да ни джуркат от заран до вечер. И да ни е кеф даже.

Докога? Докога ще разрешаваме на тези хора в тази страна да ни подмятат. За наша сметка. Не знам какви поучения ще си извлекат управляващите и опозицията, бедните и богатите от протичащото се. Знам едно. Тази страна повече не може да бъде ръководена по метода, по който се правеше и прави до момента. От това ръководство. А вие каквото желаете лайквайте в обществените мрежи. Иначе? Дърпайте шалтера и да се свърши с тая тъга най-сетне.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР