Не исках да се занимавам с кадрови назначения, но там

...
Не исках да се занимавам с кадрови назначения, но там
Коментари Харесай

Весела Лечева: Извършваме проверка на всички договори, подписани от Радостин Василев! Има скандални случаи

Не желаех да се занимавам с кадрови назначения, само че там над 2 млн. лева са дадени за реклама в метрото,1 млн.и 100 хил.са дадени на компания по рекламен контракт, като в него е написано, че с тази сума се изготвят дипляни и други рекламни материали. Това съобщи по Българска национална телевизия служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.
 
Извършваме инспекция на всички контракти на предния министър. Една организация в деня на сформирането си получава 500 хил.лв., без нула ден административен опит. Това е скандално, възмути се тя.  Проверката би трябвало да откри всички нередности, какъв е методът, по който се образуват договорите и дали асоциациите имат потенциал, добави министърът.
 
Лечева даде още образци - 1,7 млн. лева са платени за софтуерен артикул за ръководство на спортните бази. Това е разхищаване на държавни средства. Ще създадем всичко допустимо договорът да бъде негоден, безапелационна е тя. 
 
" Заварих много кавги вътре в спорта, много нездрава атмосфера за работа, много назначения, които са подбудени чисто политическйи - непрофесионални, некомпетемтни ", акцентира Лечева.
 
За освобождението на Роска Станчева като консултант на министъра Лечева разясни, че я познава доста добре, подпомагала е нейно присъединяване на международно състезание за ветерани, това е стара жена на 91 години и да заема пост консултант се изискват други качества.
 
" Някои хора желаят да станат герои за един ден, а считам, че това е един доста тежък и безсрамен PR, който се опитван да си вършат на гърба на тази стара жена. Роска е на 91 години, добре позната за мен. Като ръководител на Държавната организация съм подпомагала нейно присъединяване на Световно състезание за ветерани. Тя не е лишавана от държавна поддръжка, само че да заемаш пост - консултант, за това се изискват разнообразни качества ", изясни спортният министър.
 
Съветниците, които е назначила, са консултант по медийните въпроси - професор по публицистика, жена - консултант по младежката политика, това са хората, с които работи.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР