Не исках да го убивам, исках само да го сплаша.

...
Не исках да го убивам, исках само да го сплаша.
Коментари Харесай

Фатален любовен триъгълник: Йордан не можа да прости изневярата на жена си, взе брадва и...

„ Не желаех да го умъртвявам, желаех единствено да го сплаша. Не се признавам за отговорен “, това сподели пред съда през днешния ден Йордан Димитров от Гоце Делчев, който е упрекнат в опит за ликвидиране на своя комшия Юлиян Ковачев, написа struma.com.
Той бе съпроводен от двамата си юристи и влезе в правосъдната зала в 10:00 часа.

Йордан съжителствал със Златка Ангелова 18 години и имали две деца. В един миг ненадейно за него тя решила да го изостави и избягала с техния комшия Юлиян Ковачев, в който била влюбена. След известно време Златка се завърнала при мъжа си, само че за малко и отново избягала, единствено че този път взела със себе си и по-малкото им дете. Това било толкоз унизително за Йордан, че той не можел да яде, да спи, а поредицата от събития го създали раздразнителен и нападателен.

Започнал да заплашва Ковачев с ликвидиране. Една вечер нахлул в дома на потърпевшия с секира в ръка и крещял: „ Ще ви изтребя, ще ви заколям, мамицата ви… “. Семейството таман вечеряло и всички били в потрес от появяването на Йордан, той не спирал да замахва с брадвата, само че братът на потърпевшия дружно с татко му го усмирили и го изпратили в дома му.

Димитров по този начин и не съумял да преглътне раздялата с жена си, нито да се успокои.

Една заран Юлиян тръгвал за работа както нормално и бил придружаван от майка му, която го изпращала. В този миг обаче изскочил Йордан, забил пестник в лицето му, извадил огромен нож и опитвал да го наръга в сърцето. Юлиян правил опити да го отблъсне, само че въпреки всичко подсъдимият съумял да нанесе три прободни рани в гърдите му. Съседи – семейство Сарандеви, чули крясъци пред дома си и се притекли на помощ, очевидецът Благой Сарандев съумял да усмири мъжете и да предотврати по-нататъшните му дейности и съдбовен край.

Йордан Димитров е престъпно проявен, доста нападателен и против него и преди е имало тъжби за принуждение и домакински тормоз. Той работи като касапин и умъртвява животни, което се счита, че въздейства още повече на агресивното му държание.

По непотвърдени данни Димитров даже отвлякъл дъщерята на потърпевшия, от този миг почнал да ескалира, като нахлул с секира в дома му и по-късно се опитал да го заколи.

След тази експанзия, проявена от Димитров към Ковачев, фамилията на Юлиян били принудени да живеят една година отвън Гоце Делчев от боязън, че може да направи следващ опит да нарани някой от тях. Юлиян от този момент се е преместил в чужбина, тъй като не се чувствал сигурен в дома си.

Ковачев бил освободен под гаранция от 15 000 лева и продължавал да живее в съседство с тях, а това принудило фамилията да се изнесе за известно време.

Защитата опита да оправдае Йордан с това, че прочувствената болежка от раздялата и измяната била нетърпима и отхвърли обвиняването за преднамерено ликвидиране. Адвокатите на Димитров го опазиха с това, че той не е причаквал съзнателно Юлиян, всичко е станало инцидентно и поради прочувствените премеждия, обвиненият е реагирал импулсивно.

В последна сметка след дълъг развой Окръжен съд Благоевград реши, че за нападението с секира той би трябвало да остане в пандиза за 2 години и да изплати 5000 лева на потърпевшия, а за опита за ликвидиране, който съдът счете за непреднамерен, Йордан би трябвало да изтърпи наказване от 10 години зад решетките при първичен непоколебим режим и да заплати сума от 40 000 лева на потърпевшия Ковачев.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР