Не им дават мира вековните травми„Всички ми стиснаха ръцете, всички

...
Не им дават мира вековните травми„Всички ми стиснаха ръцете, всички
Коментари Харесай

Отмъщението на Запада

Не им дават мира " вековните контузии "

„ Всички ми стиснаха ръцете, всички споделяха: апелирам, довършете гадината! Шведите добавяха: за Полтава, французите - за Бородино... и по този начин нататък, и по този начин нататък, и по този начин нататък... Немците ми смигнаха: довършете ги! Направете го. Да го създадем дружно! " - това са казвали ръководителите на военните ведомства на западните страни пред министъра на защитата на Украйна Олексий Резников в Рамщайн. За този прилив на злопаметност приказва пропагандистът Арестович. Няма причина да се съмняваме, че е било по този начин.

Рамщайн е градът и военната база на американските окупационни сили в Германия, на чиято територия понякога се събират военните министри на сателитните страни на Съединени американски щати, координиращи напъните си за реализиране на вековната фантазия: „ Как да унищожим Русия. "

Завоеванията на Майдана през 2014 година и събитията след Майдана се възприемат от груповия Запад като нов стадий на „ агресия на изток “ – в този момент към този момент те стопираха да го крият. Заграбените с невоенни способи земи на Украйна се трансфораха в плацдарм за водене на война против Русия по обичаният им метод - с непознати ръце.

Не им дават покой " вековните контузии "...

Отмъщение за Полтава. Кампанията на Карл X II през лятото на 1708 година има ясни цели: провалянето на съветската войска, свалянето на съветския държател - цар Петър, разчленяването на съветското царство. Карл възнамерява: Псков, Новгород и целият север е за Швеция ; Малорусия, Смоленск и други западни съветски земи са за Полша, подвластна от Швеция; в Москва на трона - марионетка; другите съветски територии са слаби васални княжества.

„ Непобедимият “ Карл, неговите васали и съдружници - поляците, Литва, кримските татари, турците, казаците-мазепници бяха посрамени. Всичко завърши година по-късно с провалянето на шведската войска край Полтава в общата борба на Северната война на 27 (8) юли 1709 година и пленяването на останките от „ непобедимата войска “ през идващите три дни.

На 1 януари 1710 година цар Петър подрежда " церемониал на срама " на пленените шведи по улиците на Москва.

Руското наличие в Балтийско море беше одобрено. Според резултатите от Северната война Петър освен проряза прозорец към Европа, само че и проби стената с ботушите си.

След 100 години, през 1808 година, за неприятно държание Русия лиши Финландия от шведите, което - означаваме - способства за културното и икономическо развиване на редицата самобитни територии.

На 11 август 2022 година в Копенхаген се организира следващият „ Рамщайн “ с присъединяване на ръководители на военни ведомства на 17 страни, където бяха разпознати „ три съществени области на дълготрайна поддръжка за Украйна – военно образование, разминиране и производството на въоръжения “.

Шведският министър на защитата Петер Хултквист увери: „ Ние участваме и в трите области “, добавяйки, че „ Стокхолм може да усили присъединяване си в програмата за образование на украинските военни в Обединеното кралство “. И още през март, т.е. малко след началото на СВО, Стокхолм изпрати 5000 противотанкови оръжия в Киев.

Шведите си спомнят по какъв начин техните предшественици се скитаха в унила навалица през мразовитата, радостна новогодишна Москва на 1 януари 1710 година...

Европа също отмъщава за Бородино... " Наполеоновите проекти " общо взето стана международен мем, нарицателно. Следвайки след Карл, „ великият европейски интегратор” Наполеон през 1812 година декларира: „ След пет години ще бъда държател на целия свят. Остава единствено Русия – ще я смажа “.

Неговата 600-хилядна велика войска нахлува в съветските граници през лятото на 1812 година Почти цяла континентална Европа от Испания до Полша взе участие в нашествието на " дванадесетте езика ". До началото на войната от 1812 година Варшавското херцогство, основано от Наполеон, обезпечава на Великата войска 85 000 поляци.

Битката при Бородино на 26 август (7 септември) 1812 година е най-кръвопролитната борба в света измежду „ еднодневните “. Битката, наред с други неща, беше и съревнование сред командирите на Европа и Русия, Наполеон и Кутузов. В решителния миг Кутузов заповяда: „ Когато врагът употребява последните си запаси на левия фланг на Багратион, аз ще му изпратя скритата войска във фланга и тила.

Отечествената война от момента на нашествието продължава 6 месеца и 2 дни. Жалките останки от победената войска на Наполеон избягаха под паника от зимна Русия в личната си Европа, само че даже и там нямаха избавление.

В годината на 210-ата годишнина от позора си Франция подарява гаубици на някогашна Украйна, с цел да убива руснаците, и в това време скимти: „ Ще би трябвало да купим нови самоходни артилерийски установки, с цел да сменяем артилерията, изпратена в Украйна. “ Френският президент Макрон заявява своята „ решителност да окаже помощ на Украйна, колкото е належащо “.

Бившите васали на Франция - поляците, постоянно афектирани на Русия, доста повече от французите са дейни в " помощта " на Киев. Полша има специфични визии за територията на някогашна Украйна. Те претендират за минимум три до пет западноукраински области и като най-много не биха възразили да включат в себе си земите чак до Харков. Полша има проекти и мераци и към Беларус и Смоленска област.

На 13 август вицепремиерът и министър на защитата на Полша Мариуш Блашчак съобщи, че помощта на украинците е дълг на поляците, произлизащ от историческия опит на Полша. Полша се стреми да сътвори най-силните сухопътни сили измежду страните от НАТО, сподели Блашчак преди този момент. На 15 август Зеленски и главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна В. Залужни услужливо поздравиха на полски език поляците с Деня на полската войска.

Германия отмъщава... За отблъскването край Москва, за Сталинград, Курск и, несъмнено, за интервенция Багратион през 1944 година, най-голямата борба в международната история, вследствие на която групата армии Център е победена, Беларус и Литва са освободени.

Около 60 хиляди пленници на нацистите - бойци, офицери, генерали, хванати по време на интервенцията " Багратион ", минаха в неприличен " марш " на 17 юли 1944 година по „ Садовое кольцо “ и други централни улици на Москва. Беше парещ ден, беше същинско лято. Европейците " маршируваха " някои по гащи и боси, защото бяха пленени, само че нахранени с каша с самун и мехлем. Те бяха последвани от улични камиони - миячки, които отмиваха следите от злите духове в дъждовната канализация.

Трябва да се означи, че на същия ден, 17 юли 1944 година, Хитлер подреди сходен „ церемониал на срама “ да се организира в Париж - пленени американци и британци бяха прокарани по улиците.

Япония си отмъщава, изпращайки дронове в някогашна Украйна. Япония още веднъж разгласи четирите острова от веригата Курилски острови за " територия, окупирана от Русия ".

Американците си отмъщават за Корея, Виетнам, за изтръгнатата от зъбите им Сирия.

Някои са изумени от напъните на Израел да поддържа бандеровска Украйна. Изглежда, че всеки евреин би трябвало да помни, че съветски боец е загасил пещите на Аушвиц. Но не, мнозина са не запомнили...

Сега всички те - агресори, спътници, жертви - са всъщност единни. Върхът на копието им е ориентиран към гърдите на Русия. Върхът би трябвало да бъде отсечен и изпратен за скрап. Мобилизирането на всички сили на съветския свят е неизбежно. Врагът ще бъде надвит!

Сега наподобява прекомерно рано да се мисли за церемониал на пленниците по сходство на маршовете от 1710 и 1944 година?..

Въпреки че за какво да е рано?

Превод: Европейски Съюз







ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР