"Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на

...
"Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на
Коментари Харесай

Донев: Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона

"Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона”. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев по време на церемонията по встъпването в служба на новия кабинет, назначен от президента Румен Радев.

„ В подобен миг нормално се изрича признателност за доверието и се декларира подготвеност за справяне с голямата отговорност, с която е обвързван постът на министър-председателя. И аз ще го направя, тъй като знам от персонален опит, че отговорността към хората и тяхното доверие те пазят от загуба на равновесие, без значение какъв брой високо в управническата подчиненост в страната се намираш”, разясни той.

Новият длъжностен министър председател благодари на президента за доверието.

„ По силата на Конституцията президентът е поръчител за министър-председателя и министрите, на които дава своя заем на доверие. Убедено настоявам, че служебното държавно управление не е Б тим в ръководството на страната. Това не е някаква моя маркетингова прищявка. Това отсъжда главният закон. Днес следва встъпване в служба на стотното държавно управление на България. То няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решение за наследените рецесии, без да разполагаме с механизмите на работещо Народно събрание. От сътрудниците си чакам работа на 100% по следните посоки: образуване и осъществяване на почтени избори; възобновяване на доверието сред институциите, които съставляват държавата; намиране на излаз от всички завещани кризи; събаряне на политическото напрежение; продължение на работата по Плана за възобновяване и резистентност. Клетвата, която ще поставим, дефинира абсолютно правилата, които ще ни управляват – да съблюдаваме Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се ръководим от ползите на народа”, сподели още Гълъб Донев.

След това служебният министър председател се обърна към своя екип с апела: „ Не забравяйте тези думи. Те не са единствено протоколни фрази. Не ги оставайте в тази зала. Това е клетвата, с която ще носим отговорност за съдбините на родината и на нашите сънародници”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР