Не горете мостове, призова Христо Иванов С абсолютно единодушие беше

...
Не горете мостове, призова Христо Иванов С абсолютно единодушие беше
Коментари Харесай

„Демократична България“: Не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет


" Не горете мостове ", прикани Христо Иванов

С безусловно единогласие беше взето решение, че ние не можем да подкрепим предлагането на Има Такъв Народ за състав на Министерски съвет. Това заяви съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

От самото начало казахме, че ще подкрепим единствено и само държавно управление, което може да направи смяна и ние през днешния ден не можем да допуснем да предадем нашите гласоподаватели, безапелационен е Христо Иванов.

От самото начало виждаме индикации за отвореност към Движение за права и свободи. Не можем да подкрепим такова държавно управление.

Можем ли да подкрепим държавно управление, наложено със закани, с диктат, попита риторично Иванов. Не можем - нали точно това беше казуса със задкулисието и в ГЕРБ, добави той.

Заяви още, че не могат да поддържат държавно управление, излъчено единствено с една декларация.

По думите на Иванов, в този документ отсъстват основни цели за Демократична България, както и заявление за предварителното преустановяване на мандата на Иван Гешев. Няма и ангажимент за конституционна промяна, безапелационен е Иванов. Няма ангажимент за преструктуриране на КПКОНПИ, за пречистване на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност за корупционни въздействия, добави още той.

Христо Иванов акцентира и други съществени задължения и цели на " Демократична България ", които липсват в декларацията на Има Такъв Народ и съобщи, че освен това състояние няма по какъв начин да поддържат държавното управление, препоръчано от партията на Слави Трифонов.

Не може с 65 гласа самичък да решиш какъв е състава на Министерски съвет. И не става думи за порция, в случай че ще си приказваме на подобен профански език, съобщи още Иванов.

Този състав на Министерски съвет е най-слабият, който в България е излъчен. Не става! Най-доброто, което ние можем да кажем за тези хора е, че не ги познаваме, акцентира Иванов.

Метафорично казано, ни се предлага една торба с котки, която да подкрепим или да бъдем отговорни, добави съпредседателят на " Демократична България ".

Въпросът е какво следва от тук нататък. " Демократична България " по никакъв метод не се тормози от избори. Не се опасяваме и от мажоритарния детайл. Не се опасяваме от избори, тъй като сме " Демократична България ".

Но ние на първо място би трябвало да мислим за България, по тази причина нашият апел е " Не горете мостове ".

Трябва да се види какво можем да създадем с третия мандат - да сядаме и да беседваме за държавно управление, което може да обезпечи на страната най-малко 6-8 месеца преди последващи парламентарни избори, безапелационен е Иванов.

Длъжни сме да седнем и да беседваме за държавно управление, в което да поканим сполучливите министри от служебния кабинет, държавно управление, което да преведе страната пред задаващата се вълна на коронавирус, през това да се одобри бюджет, да се преизчислят пенсиите, да направи и прокара правосъдната промяна, в степента, в която е допустима, съобщи Иванов.

Нашият апел е - дайте да седнем и да поговорим. Дайте да сме смирени. Дайте да спрем да нападаме с опорките на Движение за права и свободи и да си дадем 6 месеца, след които да отидем на избори. Дайте да бъдем виновни, добави Христо Иванов.

Докато водихме дискусия с Има Такъв Народ, видяхме по какъв начин те демонстрират избрана податливост да влизат в колаборация с Движение за права и свободи и видяхме по какъв начин този риск доста елементарно може да се трансформира в действителност, изясни още Христо Иванов. По думите му, тъкмо по тази причина е належащо да бъде подписано съглашение за ръководството на държавно управление за 8 месеца, а по-късно да се отиде на избори.

Ние сме надалеч от мисълта, че нямаме собствен дял от отговорността за тази обстановка. Трябваше още през цялото време да сложим без заобикалки въпросът, призна Иванов.

Това решение е групово, не еднолично и го вземаме на база на оценка, с причини, добави той.

Плаващото болшинство няма структура. Ние можем да се съгласим, че избрани тематики остават отвън, само че ядрото на програмата на едно ръководство би трябвало да върви с доста ясни задължения, акцентира още веднъж Христо Иванов. В това отношение, въпросът е да има ясно съглашение, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР