Не ГЕРБ са започнали война на институциите, а предизвикателството е

...
Не ГЕРБ са започнали война на институциите, а предизвикателството е
Коментари Харесай

Президентът хвърлил ръкавица на ГЕРБ

Не ГЕРБ са почнали война на институциите, а предизвикването е било от страна на президента с неговото оповестено снемане на доверие от държавното управление, съобщи пред БНР председателката на парламентарната група на партията Даниела Дариткова. Тя посочи, че ръководещите не са разкрили съответен мотив за обръщението на Румен Радев, в което той разгласи, че снема доверието си от кабинета на Бойко Борисов.

"Събрахме се, обсъдихме и взехме решение, че от наша страна подсигуряваме почитание към институциите, взаимоотношение в границите на плануваното от закона, тъй като по този начин осъществяваме даденото ни доверие от българските жители, ангажираме се с това да имаме рационален разговор и разчитаме на същото отношение, тъй като това е в полза на България ", уточни Дариткова.

По думите ѝ от премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е пристигнало предлагането за понижаване на напрежението в връзките с президентската институция и оповестяване на помирение от страна на ръководещите.

Протести пред Народното събрание и Министерския съвет

"Ние се отнасяме извънредно отговорно към всеки митинг ", сподели шефката на ПГ на ГЕРБ. "Всеки митинг, който не е просто, с цел да се търси политическа рецесия и ранно събаряне на ръководещите от власт, може да бъде признат като коректив на ръководството ", изясни тя. Дариткова беше безапелационна, че не би трябвало да се спекулира с значими тематики и да се подклаждат страхове у хората по тематиката за влизането ни в "чакалнята " на еврозоната.

"Имаме ясно обединяване сред всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това удостоверява и нашата евроатлантическа ориентировка, тъй като става дума освен за финансови параметри, а и за геополитическа ориентировка ", сподели Дариткова.

Даниела Дариткова изрази очакване ГЕРБ да имат опция в идната една година да имат опция да осъществят програмата за ръководство на страната, с цел да могат на идващите избори още веднъж да изискат поддръжката на гласоподавателите за нов мандат.

Забраната за арбитър Андон Миталов

България е подложена на наблюдаване във връзка с корупцията с изключение на от Съединени американски щати и от европейския механизъм за съдействие и инспекция, посочи Дариткова и съобщи, че чака в скоро време страната ни да се оправи с корупцията в размерите, в които са упованията и на самите жители.

По думите ѝ оповестяването на арбитър Андон Миталов от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, че получава възбрана да влиза в Съединените щати, евентуално е аргументирано и не е обвързвано единствено с разрешението, което съдията е издал на обвинявания за шпионаж водач на придвижване "Русофили " Николай Малинов да отиде в Русия, с цел да получи медал от президента Владимир Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР