Не е задължително Земята да е най-добрата за живот планета

...
Не е задължително Земята да е най-добрата за живот планета
Коментари Харесай

Земята не е най-доброто място за живеене, твърдят учените - slava.bg

Не е наложително Земята да е най-хубавата за живот планета във Вселената, откри ново изследване, оповестява independent.

Изследователите са разкрили към 24 планети, които са „ супер обитаеми “, предлагайки условия, по-подходящи за живот, в сравнение с са тук на Земята.

А някои от тях даже имат по-добри звезди от нашето лично Слънце, споделиха откривателите.

Новото изследване търси светове, които биха имали даже по-голяма възможност да предизвикват живота от нашия - в това число тези, които са по-стари, по-големи, по-топли и по-влажни от Земята - с вярата да осведомят за бъдещи търсения на живот другаде във Вселената.

Изследването разпознава 24 от „ супер обитаемите “ планети. Всички те са на 100 светлинни години, което ги прави мъчно, в случай че не и невероятно да се видят от близко, само че проучванията с бъдещи телескопи могат да ни дадат доста повече информация за тези светове.

С софтуерното развиване на идните телескопи - като галактическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА, галактическата обсерватория LUVIOR и PLATO на Европейската галактическа организация - откривателите се надяват, че ще могат да виждат следи на живот на отдалечени планети.

„ С идването на идващите галактически телескопи ще получим повече информация, тъй че е значимо да се дефинират някои цели “, сподели Дирк Шулце-Макух, професор от Вашингтонския държавен университет и Техническия университет в Берлин, който управлява изследването.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР