Не е за вярване, но на 24 април Лили Иванова

...
Не е за вярване, но на 24 април Лили Иванова
Коментари Харесай

Лили призна в навечерието на 80-годишния си юбилей: 3 пъти съм плакала в живота си!

Не е за поверие, само че на 24 април Лили Иванова ще отпразнува 80-ия си рожден ден. „ Цяла година очаквам рождения си ден, с цел да си разреша парче торта ”, споделя 43-килограмовата певица, известна със спартанския си режим, дисциплинираност и професионализъм. Дните преди най-личния й празник са мотив за равносметка за естрадната прима. Вероятно, както на всеки рожден ден, Лили ще остане затворена в своята цитадела на ул. „ Оборище ” и няма да чества. 

Изпълнителката на безконечния шлагер „ Ветрове ” искрено признава, че е плакала единствено три пъти в живота си – когато погребала татко си Иван, по-късно майка си Мария и след концерта й в парижката зала „ Олимпия ” преди 10 година – най-грандиозното събитие в живота й. 
„ В гримьорната се втурнаха продуцентът ми Стефан Зашев и Мартин Карбовски и ме запитаха: „ Защо плачеш, не си ли удовлетворена? ” Отговорих им: „ Предоволна съм. Но си представям с какво ще ме залеят в България ”. Два дни по-късно прочетох хиляди нелепости по мой адрес. Няма подобен народ! Няма такава страна! Който има комплекси, да си ги лекува. Баба ми споделяше: „ Никой не си е отишъл от този свят, без да си заплати ”, философства Лили. 
Най-голямата драма в живота на Вечната Амбър е неналичието на дете. През годините Лили неведнъж е получавала упреци, че е имала опция да отгледа няколко деца, само че не го е направила. „ Не, че не съм желала да имам деца. Не мога! ”, разкривала е Лили. В биографичната си книга „ Истината ”, написана от Мартин Карбовски, тя искрено споделя, че животът й е висял на косъм поради импровизиран аборт, след който е била оперирана и вечно е била лишена да бъде майка. 

„ Два пъти губих дете, един път даже щях да умра като куче. Оперирана съм два пъти от извънматочна бременност. Това е моята фрапантна история! Тогава не бях известна. Първия аборт направих по време на концерт в Разлог. Загубих доста кръв. Нямаха да ми прелеят. Оцелях на ръба. Втория път пътувах за Ловеч. Лекарите ме оперираха със подозрение за апандисит, само че когато ме отвориха, видяха, че имам кръвоизлив. Две интервенции ми направиха тогава, едната беше, като ми отстраниха маточните тръби. На третия ден без вода ме бяха оставили и аз ослепях. Бяха ме настанили в коридора. Оправиха ме на ръба ”, споделя Лили в записките си. Първото си дете изгубила по време на първия си брак с доктор Георги Павлов. Второто било плод на любовта й с втория й брачен партньор – музикантът Иван Пеев. Заради бездетието си естрадната звезда изгубила и най-голямата си и най-продължителна обич – тази с артиста Асен Гаргов. Музикантът е единственият мъж, който изоставя Лили, а не е изоставен от нея. При това го направил не изключително кавалерски – по телефона и едвам, откакто предложил брак на друга, 18 години по-млада от него жена. 

„ Зарязах Лили Иванова, тъй като не можеше да ми роди дете ” , разкривал е повода за трагичната му разлъка с естрадната певица починалият Гаргов. След 16-годишна връзка, преди да се върне от гастрол в Германия, той звъннал, с цел да й каже, че е решил да се ожени, само че за друга. 
„ Аз желаех да имам дете, а Лили не можеше да има деца. Аз съм мъж, обикновено е да желая да имам потомство след мен. Не бих могъл да осиновя непознато дете. Нямам нищо срещу хората, които имат проблеми да осиновят, само че моят случай не беше подобен. Исках мое генетично продължение, моя кръв. И открих Даниела, моята брачна половинка. Това е едно момиче, което се съгласи при всичките кавги да се събере с мен и да ми роди един луксозен наследник. Предложих на Лили да продължим да работим дружно, да не се отхвърляме от работата, която имахме. Предложих й да създадем една музикално-продуцентска къща, която да се споделя Лили Иванова. Убеден съм, че през днешния ден тя щеше да има най-могъщата продуцентска къща в България. Тя изобщо не се съгласи ”, разкривал е музикантът. Преди да угасне от рак през 2017 година, създателят на химните на „ нежната гражданска война ” – „ Развод ми дай ”, призна, че някогашната му възлюбена го е проклела. Когато я уведомил, че ще се дами, Лили му просъскала в телефонната слушалка думи, които музикантът се страхувал да повтори. „ Когато му пристигна времето, ще ги кажа ”, сбит бе по тематиката Гаргата.

След Гаргов примата на родната сцена нямала толкоз дълга сърдечна връзка. Нещо повече - даже споделя, че мъжете в живота й са единствено краткотрайно събитие. И в действителност, в живота на Гаргов се случили една след друга куп нещастия. Брат му Димитър се пропил свиреп и умрял от инсулт малко след 60-ия си рожден ден, през 2008 година Преди това магазинчето за алкохол и цигари, което двамата братя са държали на Женския пазар в София, банкрутирало. А пък година преди Митко да напусне този свят, умрял и татко им Никола. 
Самият Асен Гаргов също изживял интервал на компликации, загуби и несполуки. Пробвал да отвори музикално студио на столичния Солни пазар, като за задачата продал за 15 000 $ унаследен имот в Панчарево. Преди 3 години Гаргов погребал и майка си Надежда. Самият той угасна от рак след продължителна борба с подлата болест, а Лили даже не го почете с цвете на погребението му. Според слуховете, една от последните му воли била певицата да не стъпва на изпращането му. Според градските митове, двамата с Асен били пред брак и Лили отишла при Ванга, с цел да я пита дали да се омъжи за четвърти път. Току-що с Асен Гаргов били взели решение да узаконят връзката си в гражданското. Пророчицата от Рупите обаче споделила на Лили, че ще бъде доста нещастна с коцкар като Гаргата. Не виждала бъдеще пред тях като двойка.  „ Не се дами повеке, трима мъжове ти стигат! Колкото пъти се жениш, все ке се развеждаш ”, отсякла петричката Касандра. Изпълнителката на „ Панаири ” я послушала. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР