Не е за вярване, че в Париж няма туристи. Вечерта

...
Не е за вярване, че в Париж няма туристи. Вечерта
Коментари Харесай

Туристическата дестинация Париж - празни магазини и надежда за рестарт

Не е за поверие, че в Париж няма туристи. Вечерта на един от последните петъци в квартала с нощни заведения към улица " Оберкампф " една сервитьорка упорито питаше двойка чужденци, до момента в който плащаха сметката си: " Как стигнахте тук? ". Двойката сепнато погледна към близкия излаз на метростанцията, преди са разбере, че са били възприети неправилно за първите туристи, върнали се във френската столица, предава организация ДПА в преписка от Париж.

През 2019 година Париж е приел рекордните 38 милиона туристи. Сега няма нито един или съвсем нито един, което е същото. Като част от коронавирусната карантина Франция затвори границите си за всички пътувания с изключение на значимите.

През елементарните следобеди улиците в централния квартал " Бобур " са препълнени с туристи. Но тази седмица Ален стои уединен в магазина си пред националния център за изкуство и просвета " Помпиду " - пример за съвременна архитектура. Нито един екскурзиант не преглежда пощенските картички на стойката до вратата, нито албумите и предметите в помещението. " За благополучие не подвластен напълно от туристите ", споделя той пред ДПА. " Клиентелата ни е частично от Париж, частично от провинцията. Но имаме и туристи. "

Ален отвори още веднъж магазина си на 11 май, когато публично завърши националната карантина. " Нещата вървят през уикенда, само че през седмицата е мъчно ", споделя той. Ален чака " с неспокойствие " плануваното за 1 юли отваряне на Центъра " Помпиду ", който за него е най-големия източник на клиенти. " Няма да бъдат същите равнища на бизнес, само че въпреки всичко ще има някакъв бизнес ", предсказва Ален, само че прибавя: " Трудно е да се вършат прогнози ".

Зад ъгъла, Сандрин стои зад щанд с " Пиратски бонбони ", където разнообразни блестящо оцветени сладки неща, увити във фолио, са подредени върху дървени бурета. Бизнесът зависи " ужасно доста " от туристите, споделя тя: " Не бих споделила, че работим, тъй като не работим ". Надява се туристите скоро да се върнат, само че не е сигурна, че това ще стане скоро. " Не имам вяра. Не знам дали те въобще ще се върнат тази година. Може би през 2022. И ние отново ще изгубим една година. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР