Не е за харесване, не е и за вярване дори,

...
Не е за харесване, не е и за вярване дори,
Коментари Харесай

Къмъни затрупват Борисовата градина откъм кв. Изток - превръща се в Бедрок

Не е за харесване, не е и за поверие даже, само че е реалност – от известно време грозна панорама опасва част от Борисовата градина. Всяка нощ неизвестно от кое място и от кого се стоварват грамадни камъни. Това написа във Facebook Иво Атанасов от Съвет за електронни медии.
Откъм кв. „ Изток” паркът от ден на ден замязва на градчето Бедрок от анимационния сериал „ Семейство Флинтстоун”. Шофирането от парк-хотел „ Москва” до „ Цариградско шосе” е като втурване по опашката на голям бронтозавър от праисторическите времена. На Фред и Уилма Флинтстоун, както и на Барни и Бети Ръбъл, тук несъмнено ще им бъде уютно, само че въпреки всичко те са герои от каменната ера, а столичани към този момент са в XXI век и нито им отива, нито пък биха желали да надничат сред канарите с крясъци: „ Яба-даба-дуу!”

Цялото това безчинство е поради паркирането. Както на доста други места, казусът е остарял и тежък. Хора идват от цяла София, оставят колите си, където намерят, и се губят с часове в парка. А живеещите в близост не могат да влязат в домовете си. Нито даже да излязат, изключително в почивните дни. Често колите им са по този начин компактно затапени в междублоковите пространства, че колкото и да бързат за среща, за пътешестване, за жп или аерогарата и даже поради незабавен медицински проблем, нямат късмет да намерят междина. Стават спречквания, кавги, на един от най-уважаваните поданици на региона даже бе изваден нож.

Претъпква се освен алеята сред блоковете, само че и самата улица, разделяща парка от квартала. Паркира се безсистемно, кой където успее, без да го е еня дали мачка зелените площи или гази сред дърветата. Пътната полиция тук може да се изпълни с пари. Центърът за градска подвижност също може да се опаричи. И катаджиите, и „ паяците” обаче се появяват от дъжд на вятър, едвам не е без никак.

Конфликтът сред тези, които идват в региона за забавление, и тези, които просто желаят да си влязат у дома, няма по какъв начин да бъде решен за сметка на която и да е от страните. Нахвърляните камъни ще поосвободят улицата, само че няма да спрат искащите да идват в парка. Те ще се причислят към търсещите места за колите си сред блоковете и хаосът ще стане още по-голям. Спасението е в построяването на паркинг, най-удачно – под земята. Не е обикновено такова голямо и посещавано пространство, каквото е Борисовата градина, да няма в подстъпите си зони за паркиране.

Навярно тази толкоз нормална даже за страни отвън Европейски Съюз концепция звучи наивно. Най-вероятно и след 10 години въпросът ще е все по този начин тежък, единствено че към този момент – още по-стар. Но при всички случаи решението му не е в грамадата от камъни. Някой би трябвало да спре това удивително оскверняване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР