Не е ясно защо, но при пълнолуние се раждат най-много

...
Не е ясно защо, но при пълнолуние се раждат най-много
Коментари Харесай

Най-много деца се раждат при Пълнолуние

Не е ясно за какво, само че при пълнолуние се раждат най-вече деца. В доста родилни отделения по света е видяна тази странна причинност – в пълнолуние се раждат повече бебета, в сравнение с по което и да било друго време.

По това време настъпва същински бейби-бум и лекарите едвам съумяват да се оправят с огромното количество бебета, които се появяват на бял свят по едно и също време.

 Рaждане

Тази причинност е видяна на разнообразни елементи на земното кълбо - всеки месец, тъкмо по пълнолуние, родилните отделения се напълват с огромно количество нови човешки същества.

При пълнолуние дамите се въздействат най-вече от небесното нощно величие. Женският цикъл и овулация са подвластни от лунния цикъл и по тази причина най-вероятно въздействието му се простира и върху раждането на деца.

 Бебе

Теорията за лунното въздействие върху организма на дамата и върху увеличението на броя на на ражданията е учредена върху това, че по това време се случват промени в тялото на женската половина на човечеството.

Не единствено при самото пълнолуние, само че също по този начин един ден преди него и един ден след него на бял свят се появяват повече бебета, в сравнение с по време на другите етапи на Луната.

Този резултат на лунното въздействие върху женския организъм е проучен още през 1966 година, само че се удостоверява и със модерни проучвания.

 Бременност

Пълнолунието е времето, когато Луната влияе с цялостна мощ върху организма на дамата. Това е и времето за вещерски ритуали от епохи наред.

В този интервал интензивността на всички процеси нараства в пъти. При дамите по време на пълнолуние организмът е като опъната струна, те реагират остро на всяко нещо.

По пълнолуние освен че се раждат повече деца, в сравнение с в другите дни, само че и се усилва способността на дамите да заченат. Затова се предлага зачеването на детето да става по пълнолуние, в случай че двойката възнамерява да има бебе.

А в случай че терминът на бременната жена е към пълнолуние, тя би трябвало да е подготвена към това да роди един-два дни по-рано или по-късно, тъй като най-вероятно ще роди тъкмо по пълнолуние.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР