Не е ясно протестиращите от кого искат парите си, ще

...
Не е ясно протестиращите от кого искат парите си, ще
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Раздадени са 1 млрд. лв. аванси на фирми, за строителството на „Хемус”

Не е ясно протестиращите от кого желаят парите си, ще проверим тяхната компания какъв брой е взела предплатено за строителство по Автомагистрала „ Хемус “. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова в изявление за предаването „ Здравей, България “ по във връзка провеждащия се митинг на чиновници на компания „ Автомагистрали Хемус “.

„ Разбирам, че това са хора, които работят на Автомагистрала „ Хемус “, само че не чухме коя компания съставляват тези хора. Ще схвана коя компания съставляват тези хора, тъй като по автомагистралата работят доста компании. Само в сектора от 50 км след Ябланица работят към 9 компании, които работят “, уточни министър Комитова.

„ За Автомагистрала „ Хемус “ сме платили предплатено към 1 милиарда лева Сега ще забележим коя компания стачкува, какъв брой милиона е получила предплатено и впрочем. Не разбирам те към кого задават въпросите си – към министъра на районното развиване, към бюджета или към техните работодатели. Не е ясно от кого желаят те парите. Аз ще ревизира. Ако тази компания се легитимира, ще извадим контракта, ще забележим какъв брой пари сме им платили. Може това да е въпрос на мениджмънт на техните ръководители. Ние сме дали 100 млн. предплатено, а пък те да не заплащат на своите служащи. Ще забележим какъв брой предплатено е взела компанията и за какво тези хора не са си взели заплатите “, добави тя.

По думите й това мероприятие може да е проведено с политически цели и по тази причина от Министерство на регионалното развитие ще ревизират. „ Аз не желая да кажа, че служащите не би трябвало да получават заплати. Хората, които работят, би трябвало да получават парите си. Досега единствено „ Автомагистрали Черно море “ са протестирали. Тези хора ги виждаме за първи път “, съобщи Комитова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР