Не е ясно при какви условия може да бъде сключена

...
Не е ясно при какви условия може да бъде сключена
Коментари Харесай

McAfee обмисля сливане с бившата Symantec

Не е ясно при какви условия може да бъде подписана договорка

McAfee и Symantec може да потвърдят консолидацията на пазара за сигурност
(снимка: CCO Public Domain)

Разработчикът на антивирусен програмен продукт McAfee обмисля да се слее с съперника NortonLifeLock (преди Symantec), заяви Уол Стрийт Джърнъл, базирайки се на осведомени източници.

Твърди се, че McAfee възнамерява да интегрира NortonLifeLock в своето потребителско поделение. Все още не е ясно при какви условия може да бъде подписана договорка: дали McAfee ще работи като покупател или фирмите ще обединят активи. Засега няма публични мнения от двете страни.

Малко евентуално е McAfee и NortonLifeLock да сключат договорка преди първото тримесечие на 2020 година, защото шест от дванадесетте членове на борда на шефовете на NortonLifeLock, в това число ръководителят Даниел Шулман, би трябвало да изоставен своите длъжности след годишната среща на 19 декември т.г.
още по тематиката
Частните капиталови медиатори Permira и Advent International също демонстрират интерес към закупуване на NortonLifeLock. Още през септември те подготвяха взаимна оферта за придобиване на антивирусната компания за 16,4 милиарда $.

Symantec продаде своя отдел за корпоративни решения на полупроводниковия колос Broadcom за сумата от 10,7 милиарда $. Сделката включва правата върху марката Symantec, които Broadcom ще употребява за продажба на програмен продукт за киберсигурност.

След тази договорка Symantec бе преименувана на NortonLifeLock и се концентрира върху потребителските технологии, напомнят наблюдаващите на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР